Kinderboekenweek: ‘Bibbers in je buik’

De Kinderboekenweek van 4 tot 15 oktober 2017 belooft een loeispannende week te worden. Je bent nooit te oud om te griezelen. 

Maar de grens tussen wat lekker griezelig is en waar jij echt de bibbers van krijgt en het echt (te) eng wordt – de grens tussen fictie en werkelijkheid – ligt voor ieder anders. 

Spannende geluiden of griezelige diertjes; er is voor kinderen genoeg om de bibbers van in de buik te krijgen. Boeken helpen die angsten te bedwingen. Enge verhalen zijn vaak de leukste en de spannendste vorm van therapie, want met deze mooie en vaak grappige verhalen overwin je de grootste angsten.

Tijdens de Kinderboekenweek 2017 worden er diverse activiteiten georganiseerd in de vestigingen van Bibliotheek Noordwest Veluwe.

Wat is er allemaal te doen in deze week?

In de vestigingen van Bibliotheek Noordwest Veluwe zijn met verschillende partners diverse activiteiten georganiseerd.

Tekenwedstrijd

Doe mee aan de tekenwedstrijd en maak kans op een leuke prijs! Tekenplaten zijn te downloaden via de site www.bibliotheeknoordwestveluwe.nl (pagina Kinderboekenweek 2017) of ze zijn af te halen in de bibliotheek bij jou in de buurt en bij de Bruna in Harderwijk, Nunspeet, Ermelo en Putten, Osinga en Blijmare in Nunspeet en Riemer en Wallinga in Ermelo. Lever je tekenplaat in voor 15 oktober bij de Bibliotheek of bij één van de genoemde boekwinkels en maak kans op een leuke prijs!

Spannende verhalen rond het kampvuur

In samenwerking met Scouting Verbraak Margriet Harderwijk, Scouting Nunspeet en Scouting Kon-Tiki uit Putten organiseert Bibliotheek Noordwest Veluwe tijdens de Kinderboekenweek ‘Spannende verhalen rond het kampvuur’! Op de site www.bibliotheeknoordwestveluwe.nl vind je meer informatie over data, tijden en  locaties.

Het Grote Broer–Zus festival (peuters en kleuters)

Vrolijke muzikanten, een heuse speeltuin, knutsel- en speelplekken om zelf te ontdekken en een hele grappige, bijzondere en spannende voorstelling. Dat alles -en nog veel meer- mag je verwachten als je naar het Grote Broer-Zus Festival komt bij Veluvine in Nunspeet op 14 oktober.

Maak een spannende foto met Green Screen

Houd jij van spannende avonturen? Kom dan tijdens de Kinderboekenweek langs in één van onze vestigingen om met Greenscreen te spelen en een foto te maken. Bibliotheek Putten op 4 oktober (13.30 uur – 16.00 uur), Bibliotheek Harderwijk op 7 oktober (10.30- 14.30 uur), Bibliotheek Nunspeet op 11 oktober (13.30 uur – 16.00 uur), Bibliotheek Ermelo op 14 oktober (10.30 uur – 14.30 uur).
Boek – O- Matic met Webster de bange spin
Tijdens Boek-O-Matic leren kinderen (leeftijd 4 t/m 7 jaar) en hun (groot)ouders zelf verhalen te maken en digitaliseren.
Op reis met bang mannetje en Theater Brillekip

In samenwerking met Riemer en Walinga Boekverkoopers bieden wij op zaterdag 7 oktober een voorstelling aan van Theater Brillekip. De voorstelling start bij Bibliotheek Ermelo en eindigt bij Riemer en Walinga Boekverkoopers. Ga je mee op reis?

Op de site www.bibliotheeknoordwestveluwe.nl vind je nog veel meer leuke informatie over de Kinderboekenweek.