Beginnen met schaakles voor kinderen

Op de woensdagen, met uitzondering van de vakanties is er schaakles te volgen voor kinderen van 6 jaar en ouder (tot 11 jaar).

Kinderen kunnen les krijgen volgens het KNSB stappenplan, er zijn opstapboekjes, maar in de regel start men bij stap 1 daarna 1 plus en 1 extra.

Met het diploma van de schaakbond Stap 1, kan je daarna beginnen met stap 2, en zo verder. Wordt je te goed voor deze groep? Dan kan je volgend jaar mogelijk overstappen naar de lesgroep jeugd gevorderden, met interne schaakcompetitie 1 x per maand.

De boekjes kosten 4 euro per boekje, de les is verder gratis, en kinderen doorlopen de lessen in hun eigen tempo, de één is met een jaar al gediplomeerd, een ander doet het in 2 jaar of soms een half jaar.

Lex Watez loopt er als gediplomeerd schaaktrainer KNSB, Warti en Henk Miedema zijn scheidsrechter 1 KNSB en hebben de verdere organisatie in handen, zo regelt Warti de inschrijving, de inlichtingen en deelt de competitie in voor de groep van vrijdagmiddag.

We vragen alleen een vrijwillige bijdrage, die de ouders kunnen deponeren in een pot, al naar gelang de mensen kunnen missen. Opgeven voor de kinder beginnersgroep op de woensdagen kan men doen via WARTI [email protected]. De aanvangstijd is 16.00 uur, eindtijd 17.00 uur.

Vrijschaken

In Buurthuis de Tweeling kan men deelnemen aan (vrij) Schaken voor iedereen, van 14.00 uur tot 16.00 uur. In Drielanden kan men ook komen schaken op maandagen, tussen 14.00 en 16.00 uur, (dit is in samenwerking met Zorg Dat). Ook hier kunnen mensen terecht die recreatief willen schaken. Inlichtingen via [email protected] of via Henk 06-42847576