Kick-off kerngroep WK Volleybal Vrouwen 2022

Zaterdagochtend 12 maart organiseerde de kerngroep WK Volleybal Vrouwen 2022 Harderwijk de feestelijke kick-off van het lokale activiteitenprogramma voor Harderwijk. 

Met een feestelijke openingshandeling gaven ze het startsignaal voor de activiteiten die onder het WK Volleybal in Harderwijk worden georganiseerd

Harderwijk als gastgemeente voor het WK Volleybal Vrouwen 2022
Nederland en Polen organiseren het WK Volleybal Vrouwen 2022 van 23 september tot en met 15 oktober 2022. De gemeente Harderwijk is gastgemeente voor dit evenement. Dit betekent dat de kerngroep, bestaande uit lokale organisaties, zoals GAHarderwijk!,Volleybalvereniging VVH, gemeente Harderwijk en NEVOBO activiteiten in Harderwijk organiseert. Hiermee krijgt de volleybalsport een boost in Harderwijk. Gezonde voeding is ook een belangrijk thema en is terug te zien in de activiteiten. 

In de aanloop naar het WK worden allerlei activiteiten georganiseerd zoals volleybalclinics, tijdens de Koningsspelen op vrijdag 22 april in Sportpark de Parkweg kunnen alle kinderen uit de groepen 5 t/m 8 van de basisscholen deelnemen aan volleybalactiviteiten, er worden volleybalveldjes opgezet in verschillende wijken in Harderwijk en VVH organiseert 2 juli een activiteitendag. Tijdens het WK zal het sportcafé omgetoverd worden tot oranjecafé en zijn alle wedstrijden te zien via een scherm.

Begin maart heeft het Harderwijkse college van B&W besloten om tijdens het WK Volleybal 2022 geen gastgemeente te zijn voor het damesteam dat uitkomt namens de Volleybal Federation of Russia. Dit besluit is in overleg met de Nederlandse volleybalbond (NEVOBO) genomen naar aanleiding van de recente ontwikkelingen in Oekraïne

Wethouder sport Marcel Companjen: “Het is natuurlijk erg jammer voor de betrokken Russische dames maar als gemeente kunnen we niet anders dan solidair zijn met de bevolking van Oekraïne. En is dit gezien de huidige situatie een onvermijdelijk besluit. Ook hiermee wil het college een duidelijk protestsignaal afgeven naar Rusland.”

Op dit moment onderzoekt Harderwijk, in overleg met de NEVOBO (Nederlandse Volleybalbond) welk deelnemend land in Harderwijk wordt ontvangen.

Lees hier meer over de activiteiten

WK volleybal vrouwen 2022