KERSTMISSIE Kom in beweging voor een ander

Het ene moment zit je hartje zomer te brainstormen over de kerst, het volgende moment is het al bijna 22 december, de dag van de KerstMissie. De dag waarop we Harderwijk in beweging zetten, zodat we omkijken naar elkaar en een inspiratie gemeente zijn voor heel liefdevol Nederland. 

Vrijdag 22 december is de dag waarop we een geslaagde KerstMissie afsluiten met een sprookjesachtige Kerst-Doe-Markt voor iedereen!

Waar alles gratis is. Van de warme choco tot aan de workshops. Zie het voor je: op het podium staat een band te spelen en door het publiek - tussen de lichtjes door - loopt het levend straat theater. Overal staan stents waar je in de breedste zin wordt uitgenodigd mee te doen aan leuke activiteiten. Ze zijn vertegenwoordigd door alle sociaal maatschappelijke organisaties die Harderwijk rijk is. Wie letterlijk in beweging wil komen kan mee doen aan de Zumba-warming-up en er zijn ook spectaculaire dansoptredens te zien. Natuurlijk wordt het muzikale slotakkoord verzorgd door een koor, van jong tot oud, om de leukste samenzang van Nederland te begeleiden: It’s A-Meezing.
 
De aanloop naar aanstaande vrijdag heeft al veel vruchten afgeworpen. Er zijn kerstkaarten gemaakt en bezorgd bij ouderen, de jongeren van de dansschool hebben opgetreden bij verzorgingstehuizen en zwieren aankomende vrijdag de patiënten in het ziekenhuis Sint Jansdal vrolijk. Een groep enthousiastelingen vanuit de kerk heeft een heerlijke Holybollen actie achter de rug en een feest opgetuigd bij ’t Leger Des Heils. Ook kleinschalige, persoonlijke initiatieven zijn uitgegroeid tot mooie contacten en de campagne die is geboren uit het thema ‘één tegen eenzaamheid’ rijpt zich richting een betrokken samenleving. Zoals het altijd zou moeten zijn. En precies daar zetten we op in. Dat mensen met elkaar in beweging komen en waar nodig de weg weten naar de sociaal maatschappelijke instanties. Met de KerstMissie proberen we tenslotte eenzaamheid te bestrijden, we proberen het vóór te zijn en iedereen een sociale richting te wijzen.
 
Een beetje tijd doneren kan nog steeds via de website (een keer samen koken bijvoorbeeld, een lekkere lange wandeling maken, middagje creatieven etc.) Ook vragen wij bedrijven in actie te komen onder het credo: vele handen maken waardevol werk. Vanaf een bezoek aan de website ben je nog maar een paar stappen verwijderd van de meest originele teamuitjes, waarmee jij en je collega’s je inzetten voor een ander. En natuurlijk hopen we dat iedereen iemand meevraagt naar de Kerst-Doe-Markt op 22 december tussen 17.00 en 21.00 uur en de samenzang om 20.00 uur op het Kloosterplein. Het liefst iemand voor wie alleen gaan een stap te ver is. Samen gaan we deze missie namelijk aan!

Kerstmissie 2023 Harderwijk