Kerk in de woonkamer

Door Petronella van het Goor - Vanuit de Regenboog is er elke zondag een reguliere dienst. Met band en een preek vanaf het podium. Precies zoals de gemeente gewend is. 

Voor voorganger Pieter Both is het even wennen. Hij staat te preken voor een lege kerk, in een camera, de dienst wordt dan live uitgezonden, vanaf de website en op Cai Harderwijk, een zogenaamde livestream. 

“We proberen de mensen thuis er op die manier echt bij te betrekken, door in de camera te spreken, door interactieve elementen in de dienst te hebben”, aldus Both.  
 
Afgelopen zondag was de livestream er voor het eerst. “Ik kreeg foto’s doorgestuurd van gezinnen die samen meekeken. Dat was mooi. Er ontstond een andere soort van verbondenheid.” Komende zondag is er ook een soort kindernevendienst. “Er staat dan een werkblad op de website en op onze Facebookpagina.”
 
Natuurlijk is de dienst ook te volgen voor mensen die niet kerken in de Regenboog. “Kijken kan via kerkdienst gemist of via de eigen website onder het kopje ‘kerkdiensten’.”
 
www.regenboog.hervormdharderwijk.nl

CAI Harderwijk

Adresgegevens

Julianalaan 43
3843 CA Harderwijk

Telefoon

T. 0341-410666

Openingstijden

Ma 8.00 - 12.00 uur
Di 8.00 - 12.00 uur
Wo 8.00 - 12.00 uur
Do 8.00 - 12.00 uur
Vr 8.00 - 12.00 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info