Kennismaken met creatief en autobiografisch schrijven

Op vrijdagmorgen 7 oktober a.s. organiseert de Schrijfkring een gratis workshop Kennismaken met creatief en autobiografisch schrijven. Deelnemers zijn vanaf 09.45 uur welkom in Montana, Henriëtte van Heemstralaan 2 in Ermelo. 

Om mee te doen heb je geen schrijfervaring nodig. De Schrijfkring is actief in Harderwijk, Ermelo, Putten en Nunspeet

Tussen 10 en 11.30 uur bieden Mieke, Ank en Hanneke van de Schrijfkring korte schrijfoefeningen aan, die te maken hebben met kunst, de natuur en ons eigen leven. Na afloop is er gelegenheid vragen te stellen en na te praten. Ook kunnen belangstellenden zich alvast opgeven voor komende schrijfbijeenkomsten.
  • Hou je van schrijven? 
  • Wil je wel eens kennismaken met creatief en autobiografisch schrijven? 
  • Ben je geïnteresseerd in het aanbod van de Schrijfkring maar weet je niet of het wat voor je is? 
  • Wil je ervaren hoe het is om te schrijven in een kleine groep aan de hand van uitnodigende opdrachten? Meld je dan uiterlijk 30 september aan via [email protected]
Meld je dan uiterlijk 30 september aan via [email protected]

Wat is de Schrijfkring?
De Schrijfkring is een informeel samenwerkingsverband van mensen die schrijfworkshops aanbieden. Momenteel bestaat de kring uit drie personen: Ank Rip, Mieke van Rinsum en Hanneke Jongeling. Zij hebben verschillende schrijfopleidingen gedaan, waaronder Luisteren naar je pen en Methodisch Autobiografisch Schrijven. 

Hoe ziet een schrijfworkshop eruit?
De onderwerpen komen uit ons eigen leven, de wereld om ons heen, boeken, muziek, kunst. We schrijven intuïtief, met gebruikmaking van onze zintuigen. De oefeningen bestaan onder andere uit het afmaken van zinnen, verschillende dichtvormen, schrijven aan de hand van associaties, wisselen van perspectief en vrij fantaseren. Deelnemers die dat willen lezen het geschrevene voor. De anderen luisteren, zonder commentaar. 

Meer weten?
Op website www.deschrijfkring.nl vind je informatie, schrijftips, nieuwsbrieven, de agenda en ander nieuws. 

De Schrijfkring
De vrouwen van De Schrijfkring. V.l.n.r. Hanneke Jongeling, Ank Rip en Mieke van Rinsum.