Kampioenen bij waterpolovereniging de Woelwaters

Heren 1 en Dames 1 van waterpolovereniging de Woelwaters uit Harderwijk hebben allebei het seizoen afgesloten met een kampioenschap.

Dames 1

Dames 1 van de Woelwaters zijn na 9 wedstrijden gespeeld en gewonnen te hebben kampioen! Helaas ging de laatste wedstrijd niet door vanwege een afmelding van de tegenpartij. Toch wel een kleine tegenvaller, aldus speelster Carola van Goethem. "Je hoopt toch het seizoen feestelijk te kunnen afsluiting en het kampioenschap te vieren maar dat zat er niet in. Dit mag de pret niet drukken, want de dames zijn ongeslagen kampioen geworden en hebben daardoor ook een promotie aangevraagd. Omdat dit seizoen (door corona) iets anders is verlopen, staat een eerste plaats niet gelijk aan promotie. We zijn nu al meerdere seizoenen achter elkaar (bijna) kampioen en zijn met het team klaar voor een grotere uitdaging".

Wel zijn de dames, die graag 2e klasse district willen gaan spelen, opzoek naar een trainer. 'Het is fijn om iemand aan de kant te hebben, die ons naar een hoger niveau kan brengen.'

De Woelwaters dames 1 Harderwijk

HZ&PC De Woelwaters heren 1 sleept kampioenschap binnen

Op de laatste speeldag van de waterpolocompetitie viel de beslissing in de kampioenstrijd in de eerste klasse district Oost. Aquapoldro uit Apeldoorn, gedegradeerd uit de bondscompetitie, stond lange tijd bovenaan de ranglijst, maar verspeelde de voorbije weken punten waardoor De Woelwaters met één punt voorsprong begonnen aan de kampioenswedstrijd. Aan een gelijkspel hadden De Woelwaters genoeg. De Harderwijkers wonnen met 9-8.

Een directe confrontatie tussen de bovenste twee ploegen van de ranglijst moest de beslissing brengen in een goed gevuld zwembad de Sypel. Dit seizoen speelde de ploegen, door corona, nog niet eerder tegen elkaar. Wetend dat de Apeldoorners fel op de mand spelen, begonnen De Woelwaters vanaf het beginsignaal scherp, spelend met dezelfde pressie als de tegenstander werd er in de eerste twee periodes een verschil van drie doelpunten opgebouwd. Mede door de uitblinkende keeper Wouter Stoffelsen kon dit verschil worden vastgehouden.

De gehele wedstrijd waren er veel kansen over en weer, maar de ploeg van coach Patrick Schrijvers benutte deze beter. Door een slordige laatste periode van de Harderwijkse formatie kwamen de gasten uit Apeldoorn nog terug tot één punt verschil, maar de voorspong bleef staan. Waardoor het kampioenschap voor heren 1 van De Woelwaters een feit was.

Promotie naar de landelijke Bondscompetitie blijft, mede door Corona, uit. Door het stoppen van een zestal spelers zal er gebouwd moeten worden aan een nieuw eerste team vanuit de eerste districtsklasse.

Woelwaters Harderwijk heren 1