Spanning in de Bibliotheek in de maand juni

Tijdens de maand juni, Maand van het Spannende Boek, staan in 2015 politieverhalen centraal onder het motto Spannende zaken.

In de vestigingen van Bibliotheek Noordwest Veluwe kunt u deze maand een spannende blind date aangaan en uzelf via onze website en boekbeoordelingen van andere lezers laten adviseren welk spannend boek het beste bij u past. Nieuw leden maken kans op een gratis huis veiligheidscheck door een erkend bedrijf.
 
Blind date
Na het succes van vorig jaar kun je in de hele maand juni opnieuw een spannende blind date aangaan. Voor deze date leen je een (gesloten) tas met daarin een spannend boek. Je weet van te voren niet om welk boek het gaat. Door je mening over het boek op een meegeleverd formulier in te vullen en dit in te leveren help je andere lezers in hun eigen keuze.
 
Boekbeoordelingen van lezers
In 2014 hebben onze lezers bijna 200 boekbeoordelingen van spannende boeken bij de bibliotheek ingeleverd. Deze beoordelingen, positieve maar ook negatieve, vormen nu de basis van een presentatie van spannende boeken in elke vestiging. Lezers informeren lezers!
 
Boekentipper
Lees je graag spannende boeken maar wil je geen beoordeling schrijven? Je kunt jouw leestips ook doorgeven door ze te noteren op onze flyer Welke boeken heeft u geboeid gelezen?
 
Kado voor nieuwe leden
Nieuwe leden maken, zolang de voorraad strekt, kans op een gratis huis veiligheidscheck door een erkend bedrijf. Hiervoor ontvang je een mapje met daarin een doe-het-zelf woonscan: is mijn woning veilig genoeg? Tevens bevat het mapje een voucher voor een gratis fysieke woonscan. Je maakt zelf een afspraak met een Politiekeurmerk Veilig Wonen bedrijf. Er worden landelijk ongeveer 1000 gratis woonscans aangeboden, dus je moet er wel snel bij zijn.