Jubileumexpositie van fotoclub de Iris

Amateur fotografen vereniging de Iris is een begrip in Harderwijk en omstreken. Deze club van amateurfotografen werd in 1957 opgericht en bestaat dit jaar dus 65 jaar. Dit jubileum wordt gevierd met een expositie in het Stadsmuseum Harderwijk van 24 augustus tot en met 11 september 2022.

Bij de Iris leer je kijken, dat is de essentie van fotograferen

Opening expositie fotoclub de Iris 65 jaar
De Iris telt ruim 30 enthousiaste en actieve leden, onder zowel beginnende als ervaren amateurfotografen. Er zijn diverse werkgroepen met speciale belangstelling voor portret-, en architectuur-, landschap-, macro-, straatfotografie en maken van audio visuele presentaties.

Voor deze jubileumexpositie hebben alle leden drie foto's ingestuurd. Een jury heeft per lid één werk geselecteerd. De expositie toont zodoende een grote variatie en onderwerpen, techniek en creativiteit en is daarmee representatief voor de vereniging en de verscheidenheid aan leden. Een goede foto boeit, maar laat ook iets van de maker zelf zien.

Maar één ding is zeker: Fotoclub de Iris is springlevend al 65 jaar

De jubileumexpositie is te zien van 24 augustus tot en met 11 september in de smeepoortzaal van het Stadsmusum, Donkerstraat 4 in Harderwijk en is gratis toegankelijk van dinsdag tot en met zaterdag van 10.30 tot 17.00 uur. Zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Fotoclub de Iris jubileumexpositie 65 jaar