Jubileumeditie van de haringparty Harderwijk

Niemand minder dan Glennis Grace treedt op tijdens de jubileumeditie van de Harderwijker Haringparty op donderdag 17 juni 2015

De HK Haringparty op de sfeervolle Vischmarkt wordt traditiegetrouw gehouden op de dag na de veiling van het eerste vaatje haring in Scheveningen.

Volgens voorzitter Nick van Westendorp wordt de tiende editie er een om nooit te vergeten. Hij verwacht dankzij het jubileum en de opkomende economie weer een mooi bedrag te kunnen inzamelen bij de veiling van het eerste vaatje Harderwijker haring. De opbrengst hiervan is bestemd voor drie goede doelen. Op 17 juni mogen de stichting Vischafslag, Papieren Theater en de stichting Thuishuis Harderwijk een cheque in ontvangst nemen.
haringparty 2015 harderwijk
Net als vorig jaar wordt de veiling in Harderwijk gepresenteerd door visboer Dries van den Berg. Burgemeester Harm-Jan van Schaik die hem daarbij assisteerde is helaas verhinderd. Dit jaar wordt voor de eerste keer een veilingklok gebruikt die de minuten aftelt. De organisatie denkt de veiling hiermee spannender te maken.

Hoofdsponsor Auto Flevo heeft in 2014 zo genoten dat de dealer dit jaar graag weer op herhaling wilde. De Jonge Ondernemers Harderwijk hebben verder als organisator alle bedrijven die de vorige negen maal een tent bemanden benaderd. Ze willen hiermee iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van de Haringparty bedanken. De HK Haringparty 2015 zal zich dan ook afspelen voor een ‘uitverkocht huis’. Van de sponsorpakketten is afgezien van een enkel Maatjespakket alles verkocht.
haringparty harderwijk 2015

De jubilerende Haringparty zal al met al nog net wat feestelijker worden dan de vorige edities. Ratatouille zal speciale hapjes, waaronder oesters, serveren. Twee komieken verwelkomen de gasten en na afloop van de veiling is er dus een optreden van Glennis Grace. Deze van televisie bekende zangeres scoorde menig nummer één hit en trad op in alle grote concertzalen in Nederland.
Voor meer informatie: www.hk-haringparty.nl

Tekst: Kees van Loon
Bron: Stad in Bedrijf
Foto: Fotostudio Merjenburgh