Jubileum Gerrit Beweging, de 4 G’s

In maart 2019 hebben vier mannen zich verenigd in de Gerrit-beweging. Hun doel is o.a. het leveren van een positieve bijdrage aan de sociaal maatschappelijke samenhang in Hierden en omgeving. Die vier helden zijn Gerrit van Hannes van Gerrit, Gerrit van Willem van Gerrit, Gerrit van Gerrit van Gerrit en Gerrit van Henk van Gerrit.

Op 29 maart 2019 presenteerden de mannen hun plannen in het Dorpshuis in Hierden en is de Hierdense vlag gepresenteerd. Deze datum is uitgeroepen tot de dag van de wederzijdse afhankelijkheid en zal jaarlijks gevierd worden.

28 Maart 2020 wilden zij hun eenjarig jubileum vieren met een groot feest en de introductie van HIDIC (voorloper van de Hierdense cryptomunt). Helaas gooide corona roet in het eten en moest de feestavond worden uitgesteld.
 
Intussen hebben de heren niet stilgezeten en hebben ze een webshop ontwikkeld, www.hierden.shop waar men leuke Hierdense gadgets , de Hierdense vlag of sportkleding kan bestellen.
 
Afgelopen vrijdag 1 april hebben zij het eenjarig jubileum groots gevierd in het Dorpshuis in Hierden, dj Tresor draaide muziek en het Hierdens volkslied werd uit volle borst meegezongen. Ook kon men een genummerde HIDIC kopen voor € 25,00 per stuk. In totaal zijn er 100 stuks. Jan van Panhuis van de SGP heeft het unieke nummer 00 gekocht voor het prachtige bedrag van € 150,00. De opbrengst van deze avond wordt besteed aan het Ouderendiner op woensdag 15 juni.
 
De Hierdense Ouderen vanaf 65 jaar worden uitgenodigd en/of kunnen zich opgeven voor een lekker diner in het Dorpshuis. Deze avond wordt georganiseerd door de Buurtvereniging, Hierdenaren voor Hierdenaren en de 4 G’s.
 
Er zijn nog enkele HIDIC munten te koop:
Deze zijn uniek genummerd en vrij verhandelbaar, met deze munt krijg je 5% korting bij Hierden.shop, Het is de  voorloper van de Hierdense cryptomunt en een leuke cadeautip!

Ze zijn verkrijgbaar bij het depot van hierden.shop in de winkel van BergHop aan de Zuiderzeestraatweg 187 in Hierden. Dit kan tijdens de openingstijden en op afspraak.

HIDIC Hierdense munt
HIDIC Hierdense munt
(HIDIC)