Jubilerend Theaterwerkplaats speelt ‘Vlees en bloed’!

Door Lex Schuijl - De Theaterwerkplaats Harderwijk speelt op 19, 20, 26 en 27 januari 2018 het theaterstuk ‘Vlees en bloed’. 

Onder leiding van regisseur Bernice Horst hebben de spelers, gesteund door een aantal gastregisseurs, gewerkt aan het Theaterspektakel ‘Vlees en bloed’ over familie!

Op basis van verschillende vormen van improvisaties is hieruit een interessant theaterstuk ontstaan over herkenbare maar ook onherkenbare familiesituaties.
 
Familie
“Familie bindt, schuurt, vernedert, omarmt, kwetst, helpt, beschaamt, komt en verdwijnt. Iedereen heeft zo zijn of haar eigen gedachten over familie en dus ook mijn spelers. Daar gaat deze voorstelling over”, aldus regisseur Bernice Horst. De voorstelling ‘Vlees en bloed’ is een montagevoorstelling, een verzameling van ideeën en improvisaties uit familieverbanden, een collage van beelden en verhalen die uit hun familiebanden zijn losgerukt.
 
Regie, cast en gastregisseurs
Horst heeft bij de realisering van dit theaterstuk, steun gezocht en gevonden. “Ik heb veel collega regisseurs, elk met een eigen specifiek en kenmerkend regiestijl en dat levert voor improvisaties hele mooie en waardevolle scenes op.” Met regieassistent Nelly Hettasch en de spelers is regisseur Bernice Horst verder aan het materiaal gaan boetseren. “Toen we begonnen hadden we niets en nu hebben we heel veel materiaal. We hebben zelfs scenes moeten schrappen”, aldus Horst.

Bernice Horst is geen onbekende op dit terrein. Zij heeft als regisseur bij de Theaterwerkplaats meerdere producties op haar naam staan. De spelers in de theaterproductie ‘Vlees en bloed’ zijn Willem Boone, Sylvie Donnadieu, Henk Epskamp, Jan van ’t Ende, José Hammenga, Wietse Hummel, Marjolein Schölvinck, Herman Schoorlemmer en Colette van Vuure. 
 
Theaterwerkplaats 25 jaar!
Dit jaar bestaat de Theaterwerkplaats Harderwijk 25 jaar. Het jubileumjaar start met de voorstellingen 'Vlees en bloed'. Daarna komt er in april een reprise van het theaterstuk 'Megan Gray' en vervolgens de voorstelling 'Stilte' op 4 en 5 mei. Dit jaar wordt er gestart met het jubileumstuk, dat in het najaar wordt opgevoerd. Meer informatie over activiteiten van Theaterwerkplaats Harderwijk volgt in de loop van het jaar.

De voorstellingen worden gespeeld in de theaterzaal van Cultuurkust aan het Kloosterplein in Harderwijk en beginnen om 20.15 uur. De kaarten kosten € 12,50 per stuk en zijn te reserveren via www.theaterwerkplaatsharderwijk.nl

Theaterwerkplaats voorstelling Vlees en Bloed