Jubilerend Rotary Harderwijk zoekt ondernemers

Ze vormen een maatschappelijk betrokken vriendenclub die met beide voeten in de samenleving staat. De leden van Rotary Harderwijk, dat onderdeel uitmaakt van een wereldwijd netwerk, vertegenwoordigen een bewust gekozen grote diversiteit aan vakgebieden.

Stuk voor stuk onderkennen ze het belang zorg te dragen voor de medemens. Al zeventig jaar lang steken ze daarbij met regelmaat de handen uit de mouwen. 

In dit jubileumjaar, zo laten voorzitter Rob Daamen (senior adviseur in de palliatieve zorg) en commissielid Ellen Nijboer-Kaestner (zelfstandig makelaar) horen, is het tijd voor een verfrissende continuering. Onder de 42 leden zitten de nodige zakenmensen, maar dat aantal mag best groter worden.

Maatschappelijke dienstbaarheid

’Ze zijn welkom. We missen nog ondernemers uit de binnenstad, het MKB, de agrarische sector en de industrie. Je hoeft niet in Harderwijk te wonen, maar moet wel bereid zijn je maatschappelijke dienstbaarheid richting stad en bewoners te tonen. Meer vrouwelijke leden en toegankelijker worden voor jonge mensen past in onze uitdaging voor 2019.’ En er zijn nog wel andere Rotary-uitdagingen. ‘We willen nog meer laten zien wat we doen en betekenen voor de samenleving. Rotary heeft tradities en die geven we op hedendaagse wijze een gezicht. Gelukkig zijn we met twaalf vrouwen al lang af van het imago van een sigaren rokende mannenclub.’ 

Verbouwing en tuinonderhoud

Naast de wekelijkse bijeenkomsten bij Hotel Baars ondersteunt Rotary Harderwijk allerlei projecten waarvoor jaarlijks circa 4000 euro beschikbaar is. Het liefst gaan de leden echter ook zelf aan de slag. Zo zijn de Harderwijkers betrokken bij de realisatie van een weeshuis op Bali en waterputten in Kenia. In eigen gemeente ondersteunden ze jarenlang Hospice Jasmijn bij een verbouwing en het tuinonderhoud.

Een meerjarenproject dat Rotary in 2019 wil gaan oppakken heeft betrekking op culturele broedplaats Mess op Kranenburg Noord. ‘We kunnen helpen bij de aanleg van de tuin en het opknappen van de voormalige officiersmess.’ Daarnaast bieden we kennis aan. Onze leden kunnen van pas komen bij vragen rond het beheer van het pand, investeringen en juridische en financiële advisering.
 
Meer informatie: www.rotary.nl/harderwijk of Facebook Rotary Harderwijk

Rotary Harderwijk
 
Voorzitter Rob Daamen en commissielid Ellen Nijboer-Kaestner stropen als leden van de Rotary Harderwijk graag de mouwen op. Foto: Tom van den Berg.