Jubilarissen en kampioenen 2019 Postduivenvereniging de Eendracht Harderwijk

Op zaterdag 28 december 2019 heeft postduivenvereniging de Eendracht haar kampioenen en jubilarissen gehuldigd. 

Jubilarissen

De Eendracht kende in 2019 drie  jubilarissen; Gerrit Luijtjes 50 jaar lid,  Ab Kozijn en Jaap Amptmeijer beide 40 jaar lid. 
Voorzitter Co Schaftenaar haalde herinneringen op in zijn toespraken gericht aan de jubilarissen. Ook gaf hij aan, dat de jubilarissen door hun jarenlange lidmaatschap bij de Eendracht, zich deze in het hart gesloten hebben.  De echtgenotes spelde de versierselen op. Ook ontvingen de jubilarissen de bijbehorende oorkonde. 
 
Gerrit en Henny Luijthes Riet en Ab Kozijn
Gerrit en Henny Luijtjes Riet en Ab Kozijn

Kampioenen

De postduivenliefhebbers van de Eendracht kenden in 2019 een lastig seizoen. Door de veelal extreme weersomstandigheden ( hitte ) werden enkele vluchten ingekort of zelfs geheel afgelast. De duiven kregen het niet kado. Juist duiven in topconditie kunnen de lastigste weersomstandigheden aan. Kampioenen weten hun duiven in deze topconditie te brengen maar vooral ook te houden. Voor de 5e maal achtereen  is de titel generaal kampioen voor de combinatie Gerrit en Christiaan Beelen. Een prestatie die moeilijk te evenaren zal zijn. Alles klopt bij de combinatie, aldus voorzitter Co Schaftenaar, ze bezitten het juiste hok, topduiven en het zijn gedreven liefhebbers.
 
De zeer gezellige middag werd afgesloten met een grote verloting. De duivenliefhebbers van de Eendracht maken zich op voor het nieuwe seizoen 2020.

Kampioenen duivenvereniging de Eendracht 2019
Op de foto staand vlnr: Gerrit Beelen, Sam van de Brink, Jac. Hop, Evert van de Horst Azn. en Gerrit Luijtjes.
Zittend vlnr Willem van Hetten, Christiaan Beelen, Frank van den Dragt en Gert Boonen. 
Op de foto ontbreken : Goos van de Velde, combinatie Lysanne Mostert en Mark van de Velde.