Jouw huis lekker verwarmen met een pelletkachel

Cornee Heimensen en Gerrit Beelen verkopen pelletkorrels. “Er worden steeds meer pelletkachels verkocht, maar een regionale leverancier voor de brandstof voor deze kachels is er nog niet. Dat hopen wij te worden”, aldus Heimensen en Beelen.

Pelletkorrels zijn kleine ronde korrels bestaande uit geperst hout. Zo’n zes millimeter dik en +-1,5 centimer lang. De korrels die Heimensen en Beelen gaan verkopen, komen van een zagerij uit Duitsland

“We hebben daar gekeken, een paar zakken meegenomen en laten testen. We willen geen van beide troep verkopen, dit is een kwalitatief goed product”, verzekeren wij. Deskundigen  hebben het product getest. De verbranding van de korrels is bijna volledig. Goed voor het milieu en de portemonnee.”

Boeren verwarmen hun stallen er al jaren mee, zij zijn de grootverbruikers. Pas de laatste jaren komt de pelletkachel ook in steeds meer woningen te staan. Uit duurzaamheidsoverwegingen, maar zeker ook voor het comfort.

Heimensen was degene die het gat in de markt zag. “Omdat Gerrit handelt in haardhout, heb ik hem benaderd met de vraag of hij met me mee wilde doen.” De beide heren gaan klein beginnen, met een beetje voorraad. “Maar we hopen uiteindelijk aan de hele regio te leveren.”

Naast het reguliere hout voor de houtkachel is dit een mooie toevoeging aan het assortiment om de markt breder te kunnen bedienen, aldus Gerrit Beelen.

De pelletkorrels zijn verkrijgbaar bij:
Heimensen Handels- en Transport B.V., Zandlaan 7a in Harderwijk - 06-51156738 (Cornee Heimensen)
Beelen Transport en Houthandel, Brouwersbosweg in Hierden - 06-51113955 (Gerrit Beelen)

Corne Heimensen en Gerrit Beelen Harderwijk pelletkorrels
(Cornee Heimensen en Gerrit Beelen)

Heimensen Handels- en Transportbedrijf B.V.

Adresgegevens

Zandlaan 7a
3843 NA Harderwijk

Telefoon

T. 06-51156738

Meer info