Joop en Tonny van Heerde 60 jaar getrouwd

Woensdag 21 februari 2024 vieren Joop en Tonny van Heerde hun 60-jarig huwelijksjubileum. Locoburgemeester Maarten Reckman bracht het bruidspaar een felicitatiebezoek.

Joop en Tonny van Heerde 60 jaar getrouwd

Levensloop Joop en Tonny van Heerde

Joop en Tonny zijn op woensdag 21 februari 60 jaar getrouwd. Joop is in 1944 geboren in Den Haag en heeft zijn jeugd doorgebracht in Utrecht. In 1962 is hij verhuisd naar Harderwijk vanwege de overplaatsing van zijn vader, die militair was.

Tonny is geboren in 1945 en heeft haar hele leven in Harderwijk gewoond. Het stel heeft elkaar ontmoet in de stad tijdens het ‘rondjes’ lopen. Joop, een echte stoere Utrechter, viel voor de charmes van Tonny.

In 1964 zijn ze getrouwd, ze kregen vier kinderen; één zoon en drie dochters. Inmiddels is de familie uitgegroeid met negen kleinkinderen. Bij het opgroeien van de kinderen was Tonny huisvrouw, zij was ook actief bij de scouting Ragay-Redoz. Joop was vaak als supporter te vinden bij de sportwedstrijden van de kinderen.

De mooiste herinneringen hebben ze aan de wintersportvakanties in Zwitserland en de vakantie op Curaçao vanwege hun 50 jarige huwelijk.

Beiden doen ze vrijwilligerswerk oa.; Tonny in het ziekenhuis St Jansdal en Joop bij de Molen ‘ De Hoop’ en de snuffelmarkt van de Protestantse Gemeente.

Tonny kun je vaak in het zwembad vinden, zowel in de zomer als in de winter. Ook is ze graag in de Kiekmure, of De Zeven Akkers waar ze klaverjast.

Joop heeft jarenlang met veel plezier gevolleybald bij HSC Hierden en gaat nu twee keer per week naar de sportschool. Joop leest graag een boek en luistert veel naar (klassieke) muziek. Bijzonder en mooi dat dit gevierd mag worden.

Joop en Tonny van Heerde 60 jaar getrouwd
(Joop en Tonny van Heerde met kinderen en locoburgemeester Maarten Reckman)