Jongeren vervullen wensen van bewoners de Aanleg

Door Petronella Polinder - Samen een spelletje doen, naar de dierenweide of bloemetjes planten. Het zijn een paar van de wensen die bewoners van zorgcentrum de Aanleg in de wensboom hebben gehangen. 

Zaterdag 13 mei komen die wensen uit. Dan gaat ZorgDat met jongeren van Talenthouse Harderwijk en stichting Present een dag met de bewoners op stap. Ze sluiten af met een grote groepsbarbecue.

"We willen de ontmoeting tussen jong en oud normaliseren", zegt Erna Vromen, coördinator van wijkontmoetingscentrum de Aanleg. "We willen zo graag dat er een verbinding ontstaat tussen jong en oud. Niet het negatieve 'contact' van overlast, maar een positieve verbinding, waarin je er bent voor elkaar."

Vorig jaar is de wensdag voor het eerst gehouden. Aanstaande zaterdag is de tweede editie. "Meteen een stuk groter, want naast de jongeren van Talenthouse, het jongerenwerk van stichting Zorgdat, doen er ook jongeren namens Stichting Present mee." Helemaal vrijwillig. "Natuurlijk worden ze gevraagd, enthousiast gemaakt, maar ze willen zelf graag meedoen."

De wensdag wordt in het najaar nog een keer gehouden. "Tijdens de landelijke week van de eenzaamheid. Ook daarom is het zo belangrijk dat jong en oud met elkaar in contact komt. We hopen het op deze manier in Harderwijk echt te stimuleren", aldus Vromen. 

Harderwijkse Zaken

Adresgegevens

Brouwersbosweg 1
3849 NG Hierden

Telefoon

T. 06-53190013

Openingstijden

Ma 08.00 - 17.00 uur
Di 08.00 - 17.00 uur
Wo 08.00 - 17.00 uur
Do 08.00 - 17.00 uur
Vr 08.00 - 17.00 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info