Jongeman die tijdens Koningsnacht een spiegel van een auto heeft afgetrapt heeft zich gemeld bij de Politie

Tijdens Koningsnacht heeft een jongeman in de Houtwal garage in Harderwijk een spiegel van een auto getrapt. Op camerabeelden is te zien dat hij een kwartier lang rondom de auto hangt. Hij probeert hem open te maken, zit op zijn telefoon, wordt boos en vervolgens trapt hij de spiegel eraf. Daarna loopt hij weg. Een nogal zinloze actie.

De politie heeft zijn foto geblurd omdat ze vermoeden dat hij minderjarig is. Daarom geven ze hem de kans om zichzelf te melden bij de politie

Als hij dit binnen een week doet, voorkomt hij dat ze de beelden openbaar maken in het tv-programma Plaats Delict. Hij mag zich melden op het bureau, maar hij mag ook bellen via 0900-8844. Vermeld daarbij het volgende zaaknummer: 2023189778. 

Post van Politie Veluwe West - Aan iedereen die deze post ziet:

Ken of herken jij deze jongeman die we nu nog hebben geblurd? Ook dan mag je ons tippen! Het nummer van de gratis tiplijn is 0800-6070.

Waarom blurren we de verdachte? Beelden delen van een verdachte is een zwaar opsporingsmiddel. Dat doen we alleen als er geen andere opsporingsmogelijkheden meer zijn om bij de verdachte uit te komen en na toestemming van een officier van justitie. Het tonen van een foto moet in verhouding staan tot de inbreuk die het maakt op bijvoorbeeld de privacy van een verdachte. Daarom geven we de man eerst de kans om zichzelf te melden voordat we de foto openbaar maken.

Bron Insta Politie Veluwe West