John Konijn exposeert in de Catharinakapel

John Konijn (Purmerend, 1979) is een Nederlands kunstenaar. De relatie tussen het werk, de kunstenaar, de aanschouwer, de alledaagse werkelijkheid, verwondering en het mysterieuze. 

In die relatie ontstaan verhalen, vragen, spanningen en nieuwe perspectieven. Van 11 maart tot en met 5 mei exposeert John met een bijzonder expositie in de Catharinakapel.

Eindeloze nieuwsgierigheid naar wat is en wat komen gaat, waarin je kunt verdwalen en zwemmen. Het bijzondere van het alledaagse komt tot leven in het dynamische spel van kleuren en contrasterende verftechnieken. De vele lagen creëren ruimte en reageren op elkaar.
Konijn heeft een losse schilderkunstige toets en is een fysieke en snelle schilder. Bij de opzet van een nieuwe compositie danst hij over zijn werk om de onderlaag al veel kracht mee te geven. Verdunde transparante olieverf wisselt hij af met pasteuze streken.

Het kleurenpalet, de dramatische expressie en de licht surrealistische vervreemde inslag zorgen voor veelzijdige ruimtelijke werken.
De expositie is gratis te bezoeken en is te bezichtigen van 11 maart tot en met 5 mei.

De expositie is geopend op donderdag en vrijdagmiddag van 14.00-17.00 uur en zaterdags van 11.00-12.30 uur. Zaterdag 1 en 15 april is de expositie te bezoeken in combinatie met een koffieconcert. Op vrijdag 7 en 28 april is de expositie gesloten.