Jimi Hendrix Night in de Binnenstad van Harderwijk

Op vrijdag 18 september is het precies 45 jaar geleden dat de beroemde singer & songwriter Jimi Hendrix overleed

“Een moment om bij stil te staan”, aldus Angela Baars en Bart Eleveld, organisatoren van de Jimi Hendrix Night in de Binnenstad van Harderwijk.

Jimi Hendrix als groot voorbeeld

Jimi Hendrix werd bekend door zijn virtuoze, flamboyante gitaarspel. Hij bracht een revolutie in het gitaarspelen teweeg door het gebruik van nieuwe akkoorden, feedback en vernieuwende opnametechnieken. Zijn stijl kan omschreven worden als een creatieve, psychedelische verwerking van rock-'n-roll, soul, en ook van blues invloeden. Jimi is een groot voorbeeld geweest voor veel bekende en onbekende gitaristen. Dit is goed terug te zien bij artiesten als: Slash, Lenny Kravitz, Brian May, Prince en Frank Zappa.

Live optredens tribute bands op zes locaties

Maar liefst zes Jimi Hendrix-tributebands treden op bij Luigi’s, De Boterlap, Nicky’s Inn, Allure, Ome Co en Tommy’s.  Hits als “The Wind Cries Mary, Hey Joe, Voodoo child en Purple Haze”, zullen zeker niet ontbreken deze avond. Meer informatie over de De Jimi Hendrix Night is terug te vinden op de site www.horecaroute.nl. De optredens zijn vanaf een uur of negen tot middernacht te zien en te beluisteren. Alle optredens zijn gratis toegankelijk. 

Jimi Hendriks muziekavond binnenstad harderwijk