Jeugd Stedelijke Harmonie naar Friesland

Het Opleidingsorkest van de Stedelijke Harmonie Harderwijk gaat zaterdag 29 juni naar de 49 editie van het Jeugdorkestenfestival in Leeuwarden.

Het opleidingsorkest bestaat uit ongeveer 30 enthousiaste jongeren die onder leiding van Johan de Jong de sterren van de hemel spelen.

Samenspel en samen iets gezelligs ondernemen staat hoog in het vaandel bij het opleidingsorkest van de stedelijke Harmonie.
 
We zijn vol op in voorbereiding met de volgende nummers: 

Timber Lake
Legend of Devil’s Lake
Music from de Shape of Water
 
Deze stukken zullen mooi passen binnen het thema water.

Dit jaar is het thema “water”. Fryslân is een echte watersportprovincie. Veel activiteiten vinden plaats in of op het water. Maar er is ook een minder leuke kant, namelijk vechten tegen het water om droge voeten te houden bijvoorbeeld. Het is een thema waarmee je veel kunt doen via muziekkeuze, uitvoering of dans. Al onze commissies kunnen binnen dit thema en tijdens dit festival laten zien wat ze gezamenlijk kunnen bereiken.

Lunchconcert met Noordpool Troupe

Tijdens de lunchpauze zal Noordpool Troupe een lunchconcert geven in de foyer van de Harmonie. Dit orkest is het jonge zusje van het Noordpoolorkest en bestaat uit muzikanten die tussen 14 en 23 jaar oud zijn. Gastsolist is zangeres Hiske Oosterwijk.
Aan het einde van de middag is op het LC-hoofdpodium op het Wilhelminaplein de prijsuitreiking van het Jeugdorkestenfestival. Aansluitend zal Noordpool Troupe ook het galaconcert verzorgen.
 
We hebben een leuk programma met vlotte nummers en hopen door veel van ons te laten horen zowel jong als oud te motiveren weer muziek te gaan maken.