JEP-talks: Jongeren trainen in presenteren

Hoe presenteer je een verhaal en zorg je dat het boeiend is voor een publiek? Hoe breng je een boodschap over aan de hand van eigen ervaringen? Spreek je snel of juist langzaam om spanning en nieuwsgierigheid op te wekken? Een goed verhaal vertellen is best lastig, maar ook leuk om te leren. Want wat is er toffer dan anderen voor je ideeën te winnen, enthousiaste reacties te ontvangen en applaus van je toehoorders te krijgen?

JONG&Politiek organiseert trainingsdagen in Nunspeet, Ermelo en Harderwijk voor jongeren die dit wel eens willen proberen.

Theatermaker en trainer Arthur van Vliet leert je in een dag de kunst om jouw verhaal te kunnen presenteren. Om een indruk te krijgen zijn de beroemde TED-talks op internet een mooi voorbeeld. Dit is handig als je politieke ambities hebt. Maar ook als je wilt solliciteren op die te gekke baan. Of als je op school weer eens werkt aan een project met medestudenten. Jongeren tussen de 15 en de 30 jaar kunnen zich geheel gratis aanmelden voor één van de trainingsdagen via het inschrijfformulier welke je op www.jongenpolitiek.nl vindt.  

Programma:
De trainingsdagen beginnen om 9:30 uur en duren tot 16:00 uur in de middag. Tussendoor wordt vanuit JONG&Politiek een lunch aangeboden. Naast dat je iets leert deze dag vinden we het namelijk ook belangrijk dat het ook een leuke en gezellige dag wordt. Tijdens de training word je tot niets verplicht en maken we vooral ook een boel lol. Je ontvangt als deelnemer aan het einde van de dag een certificaat van deelname en uiteraard vragen we iedere deelnemer hoe hij of zij de dag ervaren heeft.

JEP-Talks “On Stage”:
Aanvullend zal op 27 maart een echte JEP-Talks “On Stage” plaatsvinden. Een aantal jongeren zal na de eerder gegeven JEP-Talks training namelijk daadwerkelijk op het podium hun verhaal presenteren. Zo delen ze hun persoonlijke verhaal waar we, net als bij TED-Talks, wat van kunnen leren. Inspirerend, eye-opening, ontroerend, maar ook grappig en leuk! Dus laat je meevoeren in andermans verhaal en geef je op als publiek voor de JEP-Talks “On Stage” op 27 maart van 19:30 tot ongeveer 22:00 uur in het Oude Stadhuis in Harderwijk.
Altijd al jezelf beter willen leren presenteren? Een verhaal kunnen vertellen? Je standpunt helder en aantrekkelijk voor je toehoorders laten zijn? Kom dan naar de workshop JEP-talk, georganiseerd door JONG&politiek in Ermelo, Nunspeet of Harderwijk. Opgeven kan op de website van JONG&politiek www.jongenpolitiek.nl of mail naar info@jongenpolitiek.nl.

Data en locaties:
  • Zondag 16 februari 2020 in Ermelo JEP-Talks training, 9:30 – 16:00 uur Locatie Vluchtelingenwerk Ermelo
  • Zaterdag 22 februari 2020 in Nunspeet: JEP-Talks training, 9:30 – 16:00 uur Locatie Noord-Veluws Museum Nunspeet
  • Zaterdag 7 maart 2020 in Harderwijk JEP-Talks training, 9:30 – 16:00 uur Locatie Oude Stadhuis Harderwijk
  • Vrijdag 27 maart 2020 in Harderwijk JEP-Talks “On Stage” 19:30 - 22:00 uur Locatie Oude Stadhuis Harderwijk
Jong en Politiek
Foto: De jongeren van JONG&politiek kijken uit naar veel nieuwe deelnemers aan de JEP-talk training (Fotograaf: Kiki Zwinkels)