Jansen Beveiliging & Elektro bestaat 15 jaar!

Vijftien jaar geleden begon Gerco Jansen zijn bedrijfje in de schuur bij zijn ouders. Inmiddels heeft hij een mooi kantoor en een goed team werken bij Jansen Beveiliging & Elektro. 

Zelf werkt hij evenveel op kantoor als buiten. “De urgente dingen, zoals storingen, doe ik zelf,” vertelt Gerco. “In eerste instantie deden wij veel werk in de elektrotechniek.

Maar ik kom zelf uit de beveiliging en merkte dat de vraag hiernaar bij klanten steeds groter werd. Zodoende hebben we destijds het stuk beveiliging erbij gepakt. Inmiddels is dit een groot aandeel van onze omzet en blijft het aandeel groeien.”
 
De mogelijkheden van beveiliging en elektrotechniek worden steeds uitgebreider. Het is een mooie combinatie. “Er is meer techniek beschikbaar en het is betaalbaarder geworden. Daarom willen mensen er ook steeds meer gebruik van maken,” laat Gerco weten.
 
Jansen Beveiliging & Elektro werkt voor particulieren en voor bedrijven. Met de nieuwste technieken, zoals domotica. Dat is woning- of gebouwautomatisering. Niet voor iedereen gelijk duidelijk, maar de liefhebbers van gadgets kennen dit al lang. Gerco legt uit wat domotica is. “Op afstand alvast de airco aan zetten op kantoor. Of zodra de zon schijnt, automatisch de zonwering omlaag laten gaan.“
 
“Domotica is een leuke gadget, maar ook een stukje besparing en comfort. Als je ouder wordt dan zijn veel toepassingen gewoon praktisch. Vanuit je leunstoel de deur open doen bijvoorbeeld. Of als je weggaat met één centrale knop alles uitzetten. De kookplaat, de verlichting. Je kunt ook je beveiliging aanpassen aan je domotica. Bijvoorbeeld als je weggaat, gaat je alarm aan en tegelijkertijd de verlichting op de afwezigheidsstand. Net hoe je het zelf graag wil.”
 
Hoe dat is, werken met snelle technische ontwikkelingen legt Gerco graag uit. “Dit maakt het werk steeds leuker. Maar het vraagt ook steeds meer van de monteurs. Gelukkig zien zij dat echt als een uitdaging. We volgen cursussen om bijgeschoold te blijven. Maar ook trainingen bij onze vaste leveranciers. Specifiek op het product dat we gebruiken.”
 
Op het gebied van beveiliging kan Jansen Beveiliging & Elektro ingeschakeld worden voor inbraakbeveiliging, brandmeldinstallaties, camerasystemen en toegangscontrolesystemen. Met bijvoorbeeld een pasje of vingerscan. De inbraakbeveiliging kan uitgebreid worden met een camerasysteem. “En het camerasysteem kan weer gekoppeld worden aan een recorder of aan de meldkamer. We hebben ook op afstand bestuurbare camera’s. Dat is niet alleen veilig maar ook praktisch. Een klant van ons heeft bijvoorbeeld meerdere locaties. Hij kan via de camera’s op afstand zien of bepaalde spullen klaar staan om opgehaald te worden. Je kunt dus ook productieprocessen monitoren,” vertelt Gerco enthousiast. Dit werkt onder andere via een app op een smartphone of tablet. “Hierop kan je ook meerdere locaties toevoegen. Dat is handig voor als je een camera thuis hebt en één op de zaak.” 

Maar het begon dus allemaal met elektrotechniek. En daar is het team van Jansen Beveiliging & Elektro nog steeds heel bedreven in.

“De klant kan ons bellen voor het plaatsen van een wandcontactdoos maar ook voor de complete installatie in een woning of bedrijfspand. We zijn er voor particulieren en zakelijke klanten. We werken voornamelijk in de regio Ermelo en Harderwijk. Het voordeel hiervan is dat we geen voorrijkosten rekenen. En we zijn snel ter plaatse. Dit doen wij al vijftien jaar met veel plezier. Vanwege ons jubileum hebben we de huisstijl aangepast,” laat Gerco trots weten. “Dit voeren we langzaam door. Binnenkort komen er andere busjes, waarop we de nieuwe huisstijl zetten. Dan is het zichtbaar voor iedereen.”

Jansen Beveiliging & Elektro Ermelo

Jansen Beveiliging & Elektro

Adresgegevens

Jagerserf 24
3851 SM Ermelo

Telefoon

T. 0341-550200

Meer info