Jan Douwe Kroeske en Gertien Koster openen De Beroemde Harderwijker Muzikanten Expositie

Jan Douwe Kroeske en Gertien Koster openden op vrijdag 8 september De Beroemde Harderwijker Muzikanten Expositie op de gratis toegankelijke begane grond van het Stadsmuseum. 

De expositie bestaat uit foto’s van vrienden van Martin, de man van Gertien die in 2014 overleed aan een hersentumor.

Martin hield enorm van muziek en om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding bedacht het speciaal in het leven geroepen team De Martini’s de Beroemde Harderwijker Muzikanten Kalender.

Fotograaf Henk Merjenburgh maakte prachtige foto’s van twaalf bekende en minder bekende muzikanten uit Harderwijk. Margriet van Sleen van Mestvormgeving deed de strakke vormgeving en drukkerij Contrast zorgde dat de kalenders gedrukt werden. Allemaal belangeloos zodat de opbrengst van de verkoop van de kalenders geheel ten goede komt aan het KWF.

Jan Douwe Kroeske interviewde voorafgaand aan de opening Bart Hellendoorn, relatiemanager bij KWF Kankerbestrijding en Mirjam van der Mark, arts in opleiding tot neurochirurg. Ze spraken onder andere over de nieuwe campagne van het KWF waarin het thema Tijd centraal staat. Geef me de Tijd want tijd is misschien wel het meest waardevolle dat je hebt! Meestal besef je dat pas als het niet meer zo vanzelfsprekend is. De nieuwe campagne van KWF Geef mij tijd laat zien waarom tijd zo belangrijk is. En dat je met een donatie aan KWF een patiënt meer tijd kunt geven.

Na het officiële gedeelte verzorgden de aanwezige muzikanten een fantastisch optreden.

De expositie is gratis toegankelijk, doneren kan in de aanwezig collectebus. Looptijd expositie: 8 september tot en met 1 oktober 2017

Expositie Beroemde Harderwijker Muzikanten in Stadsmuseum Harderwijk