James Oesi geeft zondag 1 maart Hanzeconcert

Zondag 1 maart geeft niemand minder dan contrabassist James Oesi invulling aan het Hanzeconcert. James Oesi (London, 1988) is een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld. Als een van de weinigen richt hij zich op de bas als solo-instrument. 

Hij speelt zijn soloprogramma's - bestaande uit werken van onder andere Bach, Rachmaninoff, Berio en Beethoven - op veel bekende podia (zoals het Amsterdamse Concertgebouw, Utrechtse TivoliVredenburg en de Oosterpoort Groningen) en festivals (zoals het Grachtenfestival in Amsterdam, CrossLinx, November Music, Festival Classique en Wonderfeel). 

In het buitenland speelde hij op toonaangevende festivals zoals Huddersfield Contemporary Music Festival en tourde hij door Zuid Afrika. 

Ook is hij een graag geziene gast in programma's als Podium Witteman, Vrije Geluiden en op NPO Radio 4 en NPO Radio 1. NRC Handelsblad en Luister publiceren uitgebreide interviews met Oesi, en Classic FM UK Featured zijn video van Luciano Berio's Psy. 

James is initiatiefnemer en artistiek leider van het Dutch Double Bass Festival. Daarnaat is James Oesi veelgevraagd als moderne muziek ensemblespeler. Hij treedt op met Asko|Schönberg, Insomnio, Oerknal, Ives Ensemble en het prestigieuze Ensemble Modern. 

"Een gevoelige muzikant met een hoop kennis die veel te zeggen heeft en een natuurlijke en overtuigende artiest is." Gary Karr, wereldberoemd solo contrabassist. 

"Als je een man hebt als James Oesi, dan weet je dat ie er staat, dat het klinkt en dat de contrabas een solisteninstrument is." Hans Haffmans, presentator NPO Radio 4. 
 
Zondag 1 maart
James Oesi
 
11.30 - 12.00 uur: inloop
12.00 - 13.00 uur: concert
13.00 - 14.00 uur: lunch

Tickets: € 20,-  (inclusief lunch en kop koffie/thee)
Te verkrijgen via de Ticketshop van Cultuurkust: www.cultuurkust.nl
 
Iedere eerste zondag van de maand kan je in de Huiskamer van Het Oude Stadhuis genieten van livemuziek en een lekkere lunch. De Hanzeconcerten van Cultuurkust worden ondersteund door Stad als Podium. Wil je op de hoogte blijven? Kijk voor actuele programmering op www.cultuurkust.nl of like Cultuurkust op Facebook!

James Oesi
Fotograaf: Stamatis Xanthoulis

Cultuurkust

Adresgegevens

Klooster 4
3841 EN Harderwijk

Telefoon

T. 0341-721021

Meer info