JAM Harderwijk: Het KIES-programma

In het KIES-programma leren de kinderen hun emoties te uiten en te verwerken.

Veelbesproken thema's zijn: verstoorde communicatie, concentratieproblemen, huiswerk maken, familie, gedragsveranderingen, omgangsregeling, nieuwe partner(s) en de gewijzigde invloed van beide ouders. Uit onderzoek blijkt dat kinderen dankzij de KIES-methode de scheiding beter begrijpen, beter reageren op problemen, een betere relatie krijgen met vader en moeder en vaker contact hebben met hun vader.

Ook voor kinderen met een diagnose
Het programma is bestemd voor basisschoolleerlingen (4-12 jaar) en middelbare schoolleerlingen (12-18 jaar) uit het reguliere en speciale onderwijs. Onze KIES-coach is ook getraind om te werken met leerlingen met bijvoorbeeld de diagnose PDD-NOS, ADHD, ADD of Asperger. De bijeenkomsten kunnen groepsgericht (ook op school) of individueel plaatsvinden.

Data

Individueel kan een kind op elk gewesnt moment starten bij JAM. Op woensdag 20 mei start er van 16.00 uur tot 17.00 uur een KIES-groep voor basisschoolleerlingen en van 18.00 uur tot 19.00 uur een KIES-groep voor voortgezet onderwijsleerlingen. De volgende bijeenkomsten vinden plaats in week 22 tot en met week 28 steeds op hetzelfde tijdstip.

Kosten

Voor het individuele traject zijn de kosten 45,- euro per bijeenkomst van 45 minuten waarbij we in blokken van vijf bijeenkomsten werken. Voor de KIES-groep bedragen de kosten 37,50 euro voor een bijeenkomst van 60 minuten. De KIES-groep bestaat uit 8 lessen. Voor het KIES-traject bestaat er een vergoeding vanuit verschillende ziektekostenverzekeringen. Tijdens het kostenloze intakegesprek vertellen we u graag meer daarover.

Informatie Astrid de Bruin 06-11083676