Jake Wollgarten van Ajax naar VVOG Harderwijk

VVOG Harderwijk is tot een akkoord gekomen met Jake Wollgarten (22). De multi-functionele verdediger heeft ondanks zijn jeugdige leeftijd al zo’n honderd wedstrijden in het eerste van de amateurtak van Ajax gespeeld, waarvan het grootste gedeelte in de derde divisie.

Voor VVOG is Wollgarten geen onbekende, want afgelopen seizoenen werden regelmatig de degens gekruist met Ajax in zowel de competitie, de KNVB-beker als de Veluwade (en meestal liep dat niet goed af voor VVOG)

Jake viel daarbij op met zijn solide verdedigende spel en zijn mooie rushes naar voren. Dat dit tot veel gevaar kan leiden bleek vorig seizoen nog toen hij tweemaal scoorde tegen onze buren uit Ermelo (dat maakt dan weer een hoop goed).

De Lelystedeling speelde in zijn jeugd voor Unicum en SVL  en brak vanuit de A1 op zijn 17e al door bij het eerste elftal van Sv Lelystad ’67. In zijn jeugd heeft Jake veel op het middenveld gespeeld, maar nadat hij op zijn 18e naar Ajax is gegaan is hij meer verdedigend gaan spelen. De HBO-student Social Work verbindt zich voor 2 seizoenen aan VVOG.

Het bestuur en de TC zijn blij met de komst van Jake en wenst hem veel voetbalplezier op de Strokel!

Jake Wollgarten VVOG Harderwijk
(Foto VVOG)