Italiaanse organist Manuel Tomadin opent orgelserie in Grote Kerk

Op donderdag 8 juli zal Manuel Tomadin plaatsnemen achter de klavieren van het Harderwijker Bätz-orgel. En daarmee opent hij de zomerconcertserie die na de Coronatijd weer mogelijk is. 

Tomadin studeerde in Italië en volgde daarna cursussen bij een aantal vooraanstaande organisten in Europa, onder wie de Nederlandes Peter van Dijk en Jacques van Oortmerssen

Momenteel wordt hij gezien als een van de toonaangevende kenners van Muziek uit de Renaissance en de Barok. Hij is organist in Triëst en doceert daanaast  aan het Conservatorium aldaar.

Voor Harderwijk heeft hij een programma samengesteld met Italiaanse orgelmuziek uit vele eeuwen. Dat begint met een Toccata van Frescobaldi die rond 1600 leefde. Vervolgens komen onbekende en bekende componoisten aan de orde zoals Vivaldi, Zipoli en Galuppi. Het concert wordt besloten met een spetterend Scherzo van de Romantische organist Bossi.
 
Het concert in de Grote Kerk begint om 20.15 uur. Om 19.45 uur gaan de deuren van de kerk open. De toegangsprijs bedraagt € 8,- . Pinnen is mogelijk. In verband met Covid19 blijven we vast houden aan de 1,5 m afstand. Parkeren is mogelijk op het Kerkplein.