Is uw huis klaar voor 2026?

Installatiebedrijf Hop helpt u graag bij het advies voor verwarming van uw woning. Het is op dit moment niet eenvoudig een keuze te maken maar wij helpen u graag op weg. 

Kiest u voor een all electric warmtepomp, hybride warmtepomp of kiest u nog voor een CV ketel?

Zoveel mensen zoveel wensen en ook zoveel mogelijkheden die voor elk huis en elke eigenaar anders zijn. En wij begrijpen als geen ander dat u door de bomen het bos niet meer ziet.

Heeft u een verbouwing of renovatie op de planning staan adviseren wij als eerste: isoleren.
Niet onze business maar daar valt of staat straks alles mee. Wanneer u kiest voor vloer-, muur-, dak- en spouwisolatie heeft uw huis de basis al op orde. Ook het vervangen van glas kan interessant zijn.

Ten tweede adviseren wij dan altijd vloerverwarming.
Welke verwarmingsbron u ook kiest met vloerverwarming zit u nu en in de toekomst altijd goed. Vloerverwarming kan gelegd worden tijdens een verbouwing in een nieuwe vloer maar kan ook gefreesd worden in een bestaande cementdekvloer. Wij hebben hiervoor een freesmachine met daarbij een stofzuiger zodat deze klus zo goed als stofvrij kan worden uitgevoerd. Wij frezen dan sleuven in de vloer waarin de slang gelegd wordt. Deze werkzaamheden kunnen we vaak binnen een dag uitvoeren en laten draaien. Ook is het mogelijk uw bestaande vloerverwarming bijvoorbeeld uit te breiden naar andere ruimtes.

Groot voordeel van vloerverwarming is de lage temperatuur waarmee het systeem opgewarmd wordt.
Radiatoren worden gevoed met een hogere watertemperatuur waardoor u meer gas verbruikt. Is de gewenste temperatuur bereikt dan koelen radiatoren ook relatief snel weer af. Bij vloerverwarming blijft de temperatuur veel langer bewaard in de vloer, het warmt wat langzamer op maar koelt ook veel langzamer weer af. Dit zorgt voor een gelijkmatige verwarming die bovendien erg comfortabel voelt. Groot voordeel is ook dat wanneer de vloerverwarming als hoofdverwarming is gelegd de radiatoren kunnen vervallen. Dit scheelt ruimte en stof in huis.

Dan blijft de keuze over voor CV ketel, all electric warmtepomp of hybride warmtepomp.
De hybride warmtepomp zal vanaf 2026 de CV ketel moeten gaan vervangen. Wij helpen u graag met advies voor het maken van de keuze die bij u past. Op dit moment gelden er nog interessante subsidies die aantrekkelijk kunnen zijn. Deze vindt u op  ISDE: Wat wijzigt er vanaf 2024? (rvo.nl)

Mocht u naar aanleiding van deze informatie nog vragen hebben stuurt u deze dan alstublieft per mail naar [email protected]. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. 

Installatiebedrijf Hop

Installatiebedrijf Hop vloerverwarming

Adresgegevens

Polenweg 30
8077 RV Hulshorst

Telefoon

T. 06-50208647

Meer info