Intocht en route Sinterklaas Harderwijk 2019

De intocht van Sinterklaas in de strandhaven van Harderwijk is op zaterdag 16 november om 11:30 uur, hij zal ongeveer om 12:45 uur op de markt arriveren. 

Aankomst van Sinterklaas in Harderwijk

Aankomst Haven van Harderwijk rond 11.30 uur
Aankomst Markt van Harderwijk rond 12.45 uur
Sinterklaas zal afmeren aan de Strandboulevard west (tegenover de Vischpoort).
Aan de overzijde van de Boulevard zal niet worden gestrooid door de Pieten!     

Programma intocht Sinterklaas

11.00 uur Voorprogramma in de haven met o.a. Facebook Bart
11.30 uur Aankomst in de haven, ontvangst burgemeester H.J. van Schaik
12.30 uur Vertrek Sinterklaasstoet
12.45 uur Aankomst op de Markt
13.30 uur Vertrek naar het Sinterklaasdorp 
16.00 uur Vertrek van de Sint en zijn Pieten door de stad naar het Oude Stadhuis
 
Route intocht Sinterklaas Harderwijk
De route die Sinterklaas dit jaar zal afleggen na zijn ontvangst in de haven van Harderwijk is:
Boulevard - Vijhestraat - Smeepoortstraat - Donkerstraat - Markt - Wolleweverstraat - Schoenmakerstraat - Vischmarkt
 
Het Sinterklaasdorp op de Vischmarkt
Dit jaar is Sinterklaas weer te vinden in het Sinterklaasdorp. Je kunt weer spelen en bijkletsen met de Pieten in het Sinterklaasdorp. Of wat dacht je van nog meer pepernoten eten. Wellicht duik je ook nog even bij Sint op schoot voor die geweldige foto. Dit jaar kan dat allemaal weer in het Sinterklaasdorp op de Vischmarkt midden in de stad. Kom je ook weer genieten van al dat leuks en lekkers?
Met plattegronden van de Vischmarkt en bouwtekeningen van alle speeltoestellen is tot op de millimeter nauwkeurig gestoeid om de leukste en mooiste belevenissen mogelijk te maken. Van 13:00 uur tot 16:00 uur is het Sinterklaasdorp geopend en genieten kinderen, ouders, opa's en oma's van al dat leuks.

De pieten dagen je uit om te springen op één van de springkussens of te zwieren en te zwaaien in de draaimolen. De kraampjes met lekkers als warme chocolademelk, popcorn en suikerspinnen zorgen voor de juiste energie. Klaar voor een rondje swingen op de muziek van de Pietenband of het bestormen van de hindernissenbaan. Bij de oud Hollandse spelletjes laat je Piet zien dat je het hele jaar geoefend hebt en ga je uiteraard van hem winnen. Nog even met Sinterklaas en Hoofdpiet op de foto na het ponyrijden. En vergeet je niet je verlanglijstje of tekening aan één van de honderd Pieten te geven?

Kom ook naar het Sinterklaasdorp en beleef een geweldige Sinterklaasmiddag met de Sint en alle muziek-, dans en strooipieten. 

Tot zaterdag 16 november!