Interieur De Roef geïnspireerd op boulevard Harderwijk

De interieurplannen van wijkcentrum De Roef worden begin november officieel vastgesteld, maar ze mogen alvast een tipje van de sluier oplichten. Het gebouw krijgt een open en toegankelijke uitstraling waar jong en oud welkom is. (Bekijk de afbeeldingen).

Open gebouw voor en van de wijk

Het ontwerp van de binnenkant is geïnspireerd op Harderwijk en de boulevard. Binnenhuisarchitect Martijn de Potter van NwA architecten ontwikkelde een verzorgd interieur met houtelementen en natuurlijke kleuren zoals blauw van water en groen van gras. De begane grond van het nieuwe gebouw wordt een open ruimte waar iedereen gewoon kan binnenlopen. Of het nu is voor een kop koffie en een praatje, om te werken of om te spelen. Boven komen verschillende organisaties die samenwerken op het gebied van Positieve Gezondheid. Net als in het oude gebouw, is er ook in de nieuwe Roef volop plek voor verenigingen en activiteiten.

Het nieuwe gebouw wordt een open ruimte waar iedereen gewoon kan binnenlopen

Positieve Gezondheid in De Roef
De nieuwe Roef is ontworpen op basis van het concept Positieve Gezondheid. Hierbij gaat het niet alleen om lichamelijk gezond zijn, maar ook om andere belangrijke zaken in het leven. Meedoen aan activiteiten, contact met anderen, gezien worden, zijn net zo belangrijk voor een gelukkig bestaan.

De organisaties bieden mogelijkheden om een betekenisvol leven te kunnen leiden

De organisaties die hun intrek nemen in het nieuwe gebouw zijn: huisartsenpraktijken Van der Hulst en Bredeweg, Zorgdat, FysioTotaal, RondOm podotherapeuten, shiatsu praktijk Centino, Psychopraktijk Harderwijk-Emmeloord, Diëtistenpraktijk Santé, Ruth Cohen osteopathie, Stimenz en stichting De Maretak. Al deze organisaties gaan samenwerken op het gebied van Positieve Gezondheid en willen mogelijkheden bieden waarmee mensen een betekenisvol leven kunnen leiden.

Cultuur en ontmoeten
Naast de zorg- en welzijnsorganisaties, is er veel ruimte voor verenigingen, cultuur en theater. Er komt een tribunetrap in het midden van het nieuwe gebouw en ook een losse theaterzaal. De Roef gaat samenwerken met Stad als Podium, Cultuurkust en de popschool om cultuur en muziek naar de wijk te brengen.

Een tribunetrap verbindt de verschillende verdiepingen met elkaar

De Roef verbindt ontmoeten, welzijn en zorg met elkaar. Een mooi voorbeeld van hoe dat zich vertaalt in het gebouw, is een tribunetrap in het midden van het gebouw. Die verbindt de verschillende verdiepingen met elkaar en vormt zo een schakel tussen ontmoeten op de begane grond en de organisaties die samenwerken op het gebied van Positieve Gezondheid boven. De tribune is te gebruiken voor bijeenkomsten, maar je kunt er ook gewoon gaan zitten. Mogelijk komt er ook een groot scherm voor e-gaming.

Blijf op de hoogte
De bouw van het nieuwe pand is eind augustus gestart met het graven van een parkeerkelder. Later gaan de werkzaamheden de hoogte in. Na de zomer van 2022 opent De Roef de deuren van het nieuwe gebouw. Volg de ontwikkelingen via www.deroefharderwijk.nl

MFC de Roef Harderwijk
In het midden van De Roef komt een tribunetrap met een glijbaan. Aan de zijkant komt een boekenmarkt

MFC de Roef nieuwbouw
In de ontmoetingsruimte van De Roef is iedereen welkom

MFC de Roef nieuwbouw
Aankleding van De Roef met houtelementen en natuurlijke kleuren

MFC de Roef

Adresgegevens

Zuiderzeepad 1
3844 JV Harderwijk

Telefoon

T. 0341-433966

Meer info