Inspiratieochtend Biodiversiteit op en om het erf Hierden

Wilt u meer wilde bijen en vlinders op en rond uw erf? Stichting Landschapsbeheer Gelderland organiseert op 4 september een inspiratieochtend over biodiversiteit voor inwoners van de gemeente Harderwijk.

Deelnemers zien op een prachtig erf inspirerende voorbeelden hoe ze hun tuin of erf aantrekkelijker kunnen inrichten voor meer dieren

Ze leren over inrichting en beheer van landschapselementen als bloemrijk grasland, heggen, knotbomen en poelen in het belang van allerlei dieren. Er zijn geen kosten aan verbonden, dus wees er snel bij want vol is vol. Aanmelden kan via onze website. 

Bloeiend Bijenlandschap Harderwijk en Hierden
De inspiratieochtend maakt deel uit van het project Bloeiend Bijenlandschap Harderwijk en Hierden. Een van de onderdelen van dit project is het opstellen van plannen voor en het aanleggen van vijf bijenoases aan de stadsranden (0,5 ha).  Een bijenoase bestaat uit een terrein met kruidenrijk maaisel of waar ingezaaid wordt (afhankelijk van de locatie), met aanplant van bosplantsoen en een boomgaard van 15 hoogstamfruitbomen en het maken van een insectenhotel. Suggesties voor geschikte locaties voor deze bijenoases kunt u doorgeven via onderstaand emailadres.

Aanmelden
De inspiratieochtend vindt plaats op zaterdagochtend 4 september 2021 tussen 10.00 en 12.30 uur.  U kunt zich aanmelden via een aanmeldformulier op de website van landschapsbeheergelderland. Hier kunt u ook meer informatie vinden over van het project Bloeiend Bijenlandschap Harderwijk en Hierden. Aanvullende praktische informatie ontvangt u uiterlijk een week van te voren.