Innovatief softwarebedrijf vestigt zich in California Harderwijk

Afgelopen vrijdag 26 oktober vond in het verzamelgebouw van de creatieve industrie California Harderwijk, de feestelijke lancering van Index Software plaats. Index Software, voorheen Index Online, introduceert het hybride software-model en daarmee hun verandering van positionering in de markt.

In 2015 startte initiatiefnemers Rick van de Kamp en Maarten van der Valk met Index Online

In die tijd bestonden de werkzaamheden vooral uit diverse eigen projecten op het gebied van softwareontwikkeling, maar daarnaast ook veel uit online marketing opdrachten. Nu eind 2018 zien zij een kans op het gebied van innovatieve software en kiezen zij ervoor om zich te richten op een specifieke markt. Index Online positioneert zich in de markt als Index Software: ‘software waar je blij van wordt’. ‘In deze tijd met enorm veel opties voor de klant is het belangrijk om als ondernemer een specifieke richting te kiezen. Op deze manier kan je de focus behouden en onderscheidend blijven’, aldus Rick van de Kamp.

Hybride software: ‘software waar je blij van wordt’.
Bij deze nieuwe positionering wordt de focus gelegd op ‘hybride software’. Dit is standaard-software in combinatie met maatwerk software. Denk hierbij aan de ontwikkeling van bedrijfssoftware, apps, intranet, portals en koppelingen. Maarten legt uit: softwarepakketten zijn nooit precies zoals je wilt. Voor 80% is het naar wens, maar op de andere 20% valt vaak nog wat aan te merken. De gewenste aanpassingen verdwijnen ergens onderaan de roadmap van de leverancier en komen vervolgens nooit aan bod’.

Het hybride software-model zorgt ervoor dat er een softwarelicentie met basisonderdelen wordt afgenomen. De specifieke wensen/functionaliteiten worden vervolgens op maat gebouwd, zodat deze naadloos aansluiten bij de bedrijfsprocessen. Op deze manier wordt de initiële investering beperkt en kan de totale software vele malen sneller geleverd worden. Zo lever je daadwerkelijk ‘software waar je blij van wordt’ en niet de beperkingen die je vaak tegenkomt bij een standaardpakket.

Lancering Index Software
Het doel van de lancering was om om bezoekers bekend te maken met Index Software. Daarnaast dient de lancering als start van een campagne, waarbij Index Software op de kaart wordt gezet. Klanten, relaties, vrienden en familie werden tijdens de lancering voor even meegenomen in de wereld van software. Er werd een presentatie gegeven, waarin Rick en Maarten duidelijk hun toekomstvisie op software lieten blijken. Uiteindelijk werd Index Software officieel gelanceerd. Met als afsluiter een gezellige borrel, waarbij natuurlijk van de gelegenheid gebruik werd gemaakt om met elkaar te netwerken. Meer informatie over Index Software? Bekijk de website: www.index.nl.

Lancering Index Software Harderwijk

Harderwijkse Zaken

Adresgegevens

Brouwersbosweg 1
3849 NG Hierden

Telefoon

T. 06-53190013

Openingstijden

Ma 08.00 - 17.00 uur
Di 08.00 - 17.00 uur
Wo 08.00 - 17.00 uur
Do 08.00 - 17.00 uur
Vr 08.00 - 17.00 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info