Innovatief concept werkzoekenden in regio Harderwijk

Innovatief concept voor werkzoekenden in regio Harderwijk. Toekomstbedrijf Ons Perspectief is op zoek naar nieuwe enthousiaste deelnemers.

In verband met uitbreiding en de uitstroom van bestaande deelnemers naar een betaalde baan is er een aantal vacatures ontstaan. Met name werkzoekenden in de regio Harderwijk die dit initiatief interessant vinden, worden van harte uitgenodigd te solliciteren. Ons Perspectief – Samen sterk voor werk!

Ons Perspectief is een initiatief dat door een aantal werkzoekenden is gestart i.s.m. de Perspectief Groep in Harderwijk. Deze werkzoekenden hebben als gezamenlijke achtergrond, dat zij ook als groep deelgenomen hebben aan de verplichte 50-plus training ‘Succesvol naar Werk’ van het UWV.

Na de training had het merendeel nog geen werk en is het idee onstaan krachten te bundelen en gezamenlijk aan de slag te gaan. Ons Perspectief vestigt op een innovatieve en overtuigende wijze continue aandacht bij werkgevers en wijst hen op de ervaring en talenten van de werkzoekenden bij Ons Perspectief. Elke deelnemer heeft zijn eigen verantwoordelijkheid bij het invullen van zijn / haar rol en de daarbij behorende taken. Doelstelling is dat elke deelnemer uiteindelijk werk vindt. De in- en uitstroom van deelnemers is een continue proces.

Deelnemers leren creatief te zijn en nemen daarmee de regie over hun toekomst in een arbeidsmarkt die steeds verandert. Vanuit Ons Perspectief wordt deze creativiteit gestimuleerd. De inzet is steeds gebaseerd op verbinden, coachen, inspireren, prikkelen, vragen en motiveren. Reguliere sollicitatieprocedure Elke nieuwe deelnemer aan Ons Perspectief volgt een reguliere sollicitatieprocedure. Bij definitieve deelname ontvangt de deelnemer een open contract met een proefperiode van een maand. Na een positief beoordelingsgesprek met de andere deelnemers volgt de definitieve aanstelling.

Voorwaarde voor deelname is, dat elke nieuwe deelnemer zich conformeert aan de kernwaarden van Ons Perspectief. Kijk voor meer informatie en een overzicht van de actuele vacatures op: www.ons-perspectief.nl/vacatures. Succesvolle verbinding tussen deelnemer en werkgever Frederieke Ridder is een van de jongere deelnemers aan Ons Perspectief met weinig werkervaring, maar wel zeer talentvol. Na haar opleiding als Allround Stylist aan Academie Artemis, Hogeschool voor Styling in Amsterdam, heeft zij zich aangesloten bij Ons Perspectief om meer werkervaring op te doen en uiteindelijk een betaalde baan te vinden.

Frederieke Ridder: ‘’Mijn doel was samen te werken met mensen uit hele diverse werkvelden en te zien of ik mijn kennis, visueel communiceren, kon inzetten in de praktijk. Het was voor mij als jongere heel leerzaam en interessant om mee te draaien in deze groep en betrokken te worden bij de bedrijfsvoering van het toekomstbedrijf. Dankzij het netwerk van de deelnemers van Ons Perspectief heb ik mijn eerste baan gevonden in mijn eigen vakgebied, bij Heel Nederland Schrijft van Drukkerij Wedding in Harderwijk. Ik heb de tijd bij Ons Perspectief als zeer leerzaam en inspirerend ervaren.’’ Niet voor publicatie Foto-onderschrift:

De bestaande deelnemers van Ons Perspectief roepen werkzoekenden uit Harderwijk en omliggende gemeenten op deel te nemen aan dit innovatieve concept om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten in hun zoektocht naar een betaalde baan. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via e-mail: [email protected] of www.ons-perspectief.nl

Ons Perspectief Harderwijk deelnemers