Ingezonden reactie over: Legaal wonen op de Woudstee

De redactie van Harderwijkse Zaken heeft een brief ontvangen met daarin een reactie over de woonwijken die Harderwijk erbij krijgt. Er mag legaal gewoond worden op vier recreatieparken in Harderwijk. Diegene die de brief heeft ingestuurd wil graag anoniem blijven, maar vond het belangrijk om zijn stem te laten horen. 

Recreanten in de knel...

Mooie woorden lezen we in de media: ... Harderwijk krijgt er 4 woonwijken bij... Voor 4,7 miljoen euro nieuwe recreatieve voorzieningen voor Harderwijk ... En: ... eindelijk legaal wonen op de Woudstee ...
 
Mooie woorden, mooie verhalen, maar wat is de andere kant?
 Wij, recreanten op een van de vier genoemde parken, voelen ons volledig in de knel zitten. Ooit kochten we onze recreatiewoning om zelf zo nu en dan te gebruiken, terwijl het verder via het vakantiepark werd verhuurd. Dat was zoals het bedoeld was. En dat was goed.
Maar nieuwe tijden, nieuwe regels. De recreatieve voorzieningen zijn geschrapt of geprivatiseerd door de eigenaar, de overeenkomst om te verhuren aan toeristen is een paar jaar geleden al eenzijdig opgezegd door het park, en wij zitten met de gebakken peren.

De gemeente gaat beslissen dat wij moeten legaliseren, zodat we permanent in Harderwijk kunnen wonen.
Daar hangt uiteraard wel een flinke prijskaart aan: we zullen zelf moeten investeren in een geluidswal, in aanpassingen aan het bouwbesluit en een vereveningsbijdrage voor de gemeente, waarmee zij de nieuwe recreatieve voorzieningen kan financieren.

Maar wonen in Harderwijk willen we niet, dat hebben we nooit gewild, we hebben ons eigen prachtige huis elders.

En zoveel (tien)duizenden euro's investeren in een huisje aan de andere kant van het land, dat niet verhuurbaar is (misschien alleen aan arbeidsmigranten), dat door deze onzekerheid niet of nauwelijks verkoopbaar is en dat ons steeds meer een blok aan het been wordt gezien de afstand, hoe kunnen we dat ooit opbrengen?
 
In de knel, zo voelen we ons.
Ondanks mooie woorden van dure mensen naar diverse partijen toe.
Ondanks mooie beloften dat ons huisje "veel meer waard" zal worden.
Ondanks een gemeente die het toerisme wil "vitaliseren". Die graag van het "moeten handhaven" af wil, maar een paar honderd arbeidsmigranten ook liever buiten de binnenstad houdt. En die van ons verlangt dat wij alle kosten voor deze bestemmingswijziging met een klein groepje eigenaren opbrengen...
 
In de knel, ondanks onze mooie stenen recreatiewoning, ondanks onze mooie bostuin...
We zitten gewoon in de knel!
 
(naam en adres bij de reactie bekend)

Harderwijkse Zaken

Adresgegevens

Brouwersbosweg 1
3849 NG Hierden

Telefoon

T. 06-53190013

Openingstijden

Ma 08.00 - 17.00 uur
Di 08.00 - 17.00 uur
Wo 08.00 - 17.00 uur
Do 08.00 - 17.00 uur
Vr 08.00 - 17.00 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info