Ingebruikname bewakingscamera’s op bedrijventerrein De Tonsel te Harderwijk

Na afloop van de algemene ledenvergadering van CV de Tonsel op woensdag 8 juni jl. werden de mogelijkheden van de onlangs geïnstalleerde camerabewaking gedemonstreerd. 

Hierbij waren alle betrokken partijen aanwezig, zoals de leden van CV de Tonsel, politie, beveiligingsorganisatie Securitas en de firma Schuuring, die het systeem geIínstalleerd heeft.

CAI Harderwijk heeft meegedacht, de nodige input geleverd en zijn best gedaan om een passend betaalbaar voorstel te doen om glasvezelverbindingen voor de camerabewaking mogelijk te maken.

Op het terrein zijn naast twee kentekenregistratiecamera’s ook een 3-tal zgn. dome-camera’s geïnstalleerd. De kentekenregistratiecamera’s zijn gekoppeld aan de landelijke database van politie en verzekeraars en maakt het mogelijk vroegtijdid gestolen voertuigen te detecteren. Ook voertuigen die geregistreerd staan omdat ze eerder in verband zijn gebracht met een delict, worden gedetecteerd. De dome-camera’s zijn zgn. slimme camera’s. en registreren afwijkend gedrag op de openbare weg. Buiten het feit dat de camera’s diefstal en inbraak moeten tegengaan, moeten ze ook bijdragen aan een gevoel voor veiligheid voor de bedrijven gevestigd op de Tonsel.

Aan het in gebruik nemen van de camera’s ging een lange weg vooraf, waarbij de Bedrijvenkring Harderwijk zich heeft ingespannen om de wens van de ondernemers mogelijk te maken. 

Hercertificering KVO-B de Tonsel

Op woensdag 10 mei heeft de werkgroep Veiligheid de Tonsel de audit in het kader van de hercertificering KVO-B Continue Samenwerken succesvol afgerond. De uitreiking van de certificaten vond eveneens plaats na de Algemene Ledenvergadering. MKB-Nederland complimenteerde de werkgroep al eerder voor de wijze waarop de betrokken partijen samenwerken en een aantal maatregelen hebben uitgevoerd. 

Samen veiligheid vergroten

Het keurmerk geeft aan dat de partners (brandweer, politie, gemeente, ondernemers en collectieve beveiliger) gezamenlijk op de bedrijventerreinen structurele maatregelen nemen om de veiligheid te vergroten. De ervaringen met KVO-B bewijzen het succes van deze werkwijze: schade vermindert aanzienlijk en het gevoel van veiligheid neemt in belangrijke mate toe. De komende drie jaar gaat de werkgroep aan de slag met de uitvoering van de maatregelen uit het plan van aanpak. Het plan van aanpak voor de jaren 2016 – 2019 wordt gepubliceerd op de site van de Bedrijvenkring Harderwijk.

CAI Harderwijk

Adresgegevens

Julianalaan 43
3843 CA Harderwijk

Telefoon

T. 0341-410666

Openingstijden

Ma 8.00 - 12.00 uur
Di 8.00 - 12.00 uur
Wo 8.00 - 12.00 uur
Do 8.00 - 12.00 uur
Vr Gesloten
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info