Indringende voorstelling Megan Gray in reprise

Theaterwerkplaats Harderwijk gaat op 20 en 21 april met de voorstelling Megan Gray in de Catharinakapel in reprise. De voorstellingen beginnen om 20.15 uur.

De succesvolle productie was daar al eerder te zien in november 2016. De voorstellingen waren toen uitverkocht.

Tijdens het jubileumjaar van de Theaterwerkplaats is dit de tweede productie die dit jaar in reprise gaat.  Dat was al eerder het geval met de productie Vlees en Bloed.
 
Uitgevlakt
‘Ze was weggewist, uitgevlakt. Ontkend. Verborgen’. Zo begint de aankondiging op de flyer. Op de voorkant is een grafsteen te zien met haar naam en een pop met een zacht roze jasje.
 
Een graf met een pop
Een zomervakantie op Harris, een Schots eiland, van enkele jaren geleden vormde voor tekstschrijver en regisseur Vincent van Miert de inspiratiebron voor de voorstelling. Op een afgelegen kerkhof op dat eiland stond een graf zonder naam. Daarnaast lag er een pop.
 
Vijf verhaallijnen

De tekst is van Vincent van Miert en hij heeft ook het stuk geregisseerd.  ‘Megan Gray’ is een bundel korte los van elkaar staande verhalen. De centrale vraag in de voorstelling is wat er gebeurt als je niet gezien wordt. “Wie is Megan Gray? Dat is de vraag”, aldus regisseur Vincent van Miert “Megan Gray is voorstelling met vijf verhaallijnen. Beklemmend, spannend, ontroerend en soms grappig”.
 
Cast
Het theatergezelschap uit Harderwijk bestaat dit jaar 25 jaar en maakt modern en bestaand repertoire, maar ook zelfgeschreven stukken. De cast van de productie ‘Megan Gray’ bestaat uit Anneke Peeters – de Lange, Henk Epskamp, Gerda van Heusden, Judith Busscher, Wietse Hummel, Robin van den Hengel, Jan van ’t Ende en Sylvie Donadieu.
 
Reserveren kan via www.theaterwerkplaatsharderwijk.nl of www.catharinakapel.nl

Theatervoorstelling Megan Grey Catharinakapel Harderwijk