Indoorwrap maakt een bestaande keuken als nieuw ‘Relatief goedkoop, duurzaam en snel’

Door Marco Jansen - Goede keukens die qua uitstraling niet meer in de smaak vallen, krijgen door Indoorwrap een nieuwe look. Niet alleen is dit een veel goedkopere oplossing dan het plaatsen van een nieuwe keuken, ook is het veel duurzamer en het levert geen rommel en levertijden op, zoals bij een verbouwing. Bekijk de video!

„Een keuken is binnen één dag gewrapt’’, garandeert Prabesh Basnet, eigenaar van Indoorwrap.

Prabesh Basnet heeft vier jaar bij verschillende reclamebedrijven gewerkt als autowrapper en het omkleuren van auto’s ging hem goed af. Maar om onderscheidend te zijn, wilde hij iets doen wat er nog niet was in Harderwijk. Het wrappen van een interieur gebeurt nog weinig in deze regio en daarom is hij vorig jaar Indoorwrap gestart, met keukens wrappen als specialiteit. „Ik wilde iets unieks, binnenshuis wrappen, en dit is zo’n goede oplossing.”
 
Prabesh (26) is geboren in Bhutan en woont vanaf zijn achtste in Nederland met zijn ouders en broertje. Hij komt uit een ondernemende familie, zijn ouders runnen sinds 2008 Restaurant Mamta in Harderwijk. Hij zag voor zichzelf geen toekomst in de horeca en besloot voor zichzelf te beginnen. „Ik werkte drie dagen in de week bij het reclamebureau en twee dagen per week was ik bij mensen thuis aan de slag. Ik deed al wrappen van kasten en deuren. Toen ik drie jaar geleden een huis kocht, zat daar een lelijke keuken in, de kleur wit was vergeeld. Ik schrok van de prijs wat een nieuwe keuken kost en besloot mijn oude keuken te wrappen. Zo heb ik veel geld bespaard. Mensen vroegen of ik een nieuwe keuken had geplaatst. Zo ben ik het ook gaan doen voor vrienden, kennissen, buren en mensen op straat.”

Indoorwrap Prabesh Basnet

In juli 2022 zegde hij zijn baan op en huurt sindsdien een showroom aan de Nobelstraat 33-5, die op afspraak te bezoeken is. ,,Het was een grote stap om dit vanuit het niets te realiseren met de investering van mijn spaargeld in een snijmachine, een website, het pand en flyers. De eerste vier maanden waren best pittig. Sinds een half jaar zijn steeds meer mensen er bekend mee, raken ze nieuwsgierig en geïnteresseerd. Ik wil nog meer mensen helpen aan een goedkopere, duurzame oplossing in deze dure tijd.”
 
Restylen van keukens
Goede keukens worden regelmatig afgedankt omdat ze niet ‘hip’ meer zijn. Dat is zonde en niet duurzaam, vindt Prabesh. Een nieuwe keuken plaatsen kan erg prijzig zijn, terwijl het probleem vaak niet ligt aan de staat van het object, maar aan de kleur en het uiterlijk. Als voorbeeld laat hij de keuken in zijn showroom zien die hij zelf heeft gewrapt. Elk hoekje is netjes afgewerkt en ook het werkblad is gewrapt met dikkere folie. „Het aanrecht is een optie, standaard worden de keukenkastjes, laden, de zijkant en de plinten gewrapt.”
 
Ruime kleurkeuze
Indoorwrap biedt keuze uit meer dan 200 kleuren, in de hoofdgroepen egale kleuren, houtmotief, steenmotief, onderverdeeld in verschillende collecties. „Als je voor houtlook gaat, zijn de nerven ook voelbaar in het pvc-folie, zodat het niet van echt te onderscheiden is. Ik neem een waaierbox met verschillende kleuren mee naar mensen toe, maar ook kun je de mogelijkheden op afspraak in de showroom bekijken.”
 
Mensen kunnen vrijblijvend een mailtje sturen via het contactformulier op de website, waarna Indoorwrap contact opneemt voor een vrijblijvend adviesgesprek aan huis. „Ik kijk of het mogelijk is, de frontjes moeten wel vlak zijn, maar in sommige gevallen kun je ook landelijke keukens wrappen. Dan maken wij een offerte op maat. Een complete keuken wrappen kost gemiddeld 1.250 - 1.500 euro. We gebruiken hoogwaardige kwaliteit interieurfolie van PVC. Dit is stevig en waterbestendig en bestendig tegen scheuren, krassen en stoten. Het heeft een levensduur van zo’n tien jaar en wij geven vijf jaar garantie op dat het niet loslaat. Een ander voordeel van pvc-folie is dat het de ondergrond intact laat. We omwikkelen alle zichtbare onderdelen van de keuken met deze folie, wat de keuken een compleet nieuwe uitstraling geeft. Naast keukens wrappen wij binnendeuren, meubels, kasten en tafels. Dat doen we binnen een dag, zonder de rommel of overlast van een verbouwing. Een snelle, betaalbare oplossing die uw keuken van een nieuw jasje voorziet.”
 
Particulier en zakelijk
Indoorwrap werkt globaal in een straal van 50 kilometer rond Harderwijk en bedient naast de particuliere klant de zakelijke markt. „We hebben pas 32 keukens voor een vakantiepark gewrapt. Deze klant zat in tijdnood en wilde een snelle levering omdat het seizoen begon. Zo kunnen wij ook voor zakelijke klanten bijvoorbeeld de keuken in de bedrijfskantine wrappen of deuren en wanden beplakken met een andere kleur. Wij kunnen snel schakelen.”
 
Indoorwrap
Nobelstraat 33-5 Harderwijk
06-43941702
[email protected]
www.indoorwrap.nl
Instagram & Facebook: Indoorwrap

Indoorwrap Prabesh Basnet