Inboedel Hotel Baars wordt door Van Loo en buur naar Slowakije gereden

Door Petronella van het Goor - Arjan van Loo gaat samen met zijn buurman en goede vriend Jacob van Olst op maandag 25 maart met een grote oplegger naar Borda, Slowakije. In die oplegger zit de hele oude inboedel van Hotel Baars.

Transport Slowakije voor het goede doel

“Dat gaat naar een jeugdherberg. De afgelopen jaren is die herberg helemaal verbouwd door allerlei jeugdverenigingen en scholen uit Nederland. Waaronder ook de jeugdvereniging uit Ermelo, die er jarenlang met verschillende groepen heeft gewerkt. Het is nu af, er ontbreekt alleen nog een inboedel en die gaan wij brengen.” De herberg is gebouwd voor kinderen uit Slowakije die geen geld hebben voor vakantie.

Van Loo is er afgelopen september voor het eerst geweest. “Vanuit de kerk, met de diaconie. We hebben toen verschillende projecten in Slowakije bezocht en zijn ook naar het jeugdcentrum geweest. De organisatie daar zei: ‘we hebben alleen nog een inboedel nodig.’ Toen zei ik met een gekke bek: ‘dat doe ik wel.’ Een paar maanden later belde de reisleider, Albert Heldoorn, me om te zeggen dat hij een inboedel had gevonden en wanneer ik van plan was te gaan.”
 
Daarna begon het geregel. En dat had best wat tijd nodig. De oplegger was zo ‘geregeld’. “Ik werk bij St. van den Brink en zij hebben er een kosteloos ter beschikking gesteld. DAF Nederland uit Eindhoven leverde een trekker.” Maar daarmee was hij er nog niet. De reis zelf kost natuurlijk ook het nodige aan benzine. “Gelukkig hebben we sponsors gevonden. Stukadoorsbedrijf Stucvisch uit Westbroek, wegrestaurant de Lichtmis uit Zwolle, de diaconie van de hervormde gemeente Harderwijk en nog een paar particuliere, anonieme sponsoren.” Hij is er nog niet. “We zijn nog niet helemaal gedekt, daarom probeer ik er ook nog zoveel mogelijk bekendheid aan te geven.” Ze gaan sowieso, aanstaande maandag, ook als ze de kosten er niet helemaal uit hebben. En ze hebben er zin in. “Ontzettend veel. Het is eigenlijk net een droom, zo’n mooie trip, met zo’n eindbestemming.”
 
Op facebook houdt Arjan Van Loo een blog bij van zijn dagen daar. Ook op de website van stichting Hulp Oost-Europa is hij te volgen. Sponsoren zijn altijd welkom.

Foto's aankomst Slowakije: