In het zadel, leerlingen van Mijn School stijgen op

Op zeven en veertien mei komt de sportklas van 'Mijn School' paardrijden bij het RuitersportCentrum Harderwijk. Ook in april heeft de manege twee lessen verzorgd voor deze leerlingen.

De sportklas wordt verdeeld in twee teams, die afwisselend rijden en een paard poetsen, vasthouden, of vlechten.

En wil je niet met een paard tutten, dan kun je meehelpen met het schoonmaken van de stallen. Sommige leerlingen hebben thuis paarden en weten wat ze moeten doen en anderen vinden zo'n groot dier best wel een beetje eng. Maar al gauw weten ze wat wel kan en wat je niet moet doen bij een paard. En dan is het ijs gebroken.
 
Linda (eigenaar Ruitersportcentrum Harderwijk) , is enthousiast over deze leerlingen: " sommige leerlingen hebben eerst niets met paarden en willen niet op stijgen. Maar als ze tijdens het poetsen, kennis gemaakt hebben met deze dieren, en ze merken dat dit sympathieke wezens zijn, dan is de weerzin verdwenen. Ik heb gemerkt dat er echt talenten zitten in deze groep ".

Al jaren lang gaan leerlingen van Mijn School paardrijden bij Ruitersportcentrum Harderwijk.

Het leren kennen van de sportaanbieders in Harderwijk is heel belangrijk voor de leerlingen. Zo wordt de kans groot dat ze zelf meer gaan bewegen en deelnemen aan de sportcultuur. Het ontwikkelen van een gezonde levensstijl hoort hier ook bij.

Dankzij het  enthousiasme en de vakkundige begeleiding van Linda doen de leerlingen hier veel mooie nieuwe leerervaringen op. Van onbekend en afwachtend naar enthousiast en actief!