In het weekend van 13 en 14 juni hebben de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen schermen plaatsgevonden te Duiven

Aan dit evenement deden ongeveer 375 kinderen mee in diverse categorieën.

Voor Schermclub Midden Nederland deden de volgende schermers mee:

  • Jelle Snaterse (Kuiken, geboren in het jaar 2005)
  • Jarne Hoogendoorn (Benjamin, geboren in het jaar 2003)
  • Ruben Derksen (Cadet, geboren in het jaar 2000)
  • Rik Theijssen (Junior, geboren in het jaar 1997)
Jelle Snaterse verloor 1 partij in de voorronde, maar wist alle andere partijen tot de 4 punten te winnen. Door de goede resultaten uit de voorronde plaatste Snaterse zich als 3e na de voorronde. Hierna volgden de eliminatie-wedstrijden tot de 10 punten. Voor een plek bij de beste 8 schermers werd er, na een zeer spannende partij, uiteindelijk gewonnen met een score van 10-9. De halve finale werd helaas, met dezelfde score, maar in het voordeel van zijn tegenstander en uiteindelijk Nederlands Kampioen, gewonnen. Jelle Snaterse heeft een mooie BRONZEN medaille gewonnen!
 
Jarne Hoogendoorn wist helaas geen partijen te winnen in de voorronde
Hoogendoorn plaatste zich als 16e na de voorronde. Hierna volgende de eliminatie-wedstrijden tot de 10 punten. Voor een plek bij de beste 16 moest de strijd worden aangegaan met de nummer 1 na de voorronde. Na een kleine achterstand in het begin van de wedstrijd van 1-4 maakte Hoogendoorn punt na punt. In het midden van de wedstrijd kon Hoogendoorn een voorsprong nemen met een score van 5-4. De wedstrijd werd gewonnen met een score van 10-8! De kwart-finale werd helaas verloren met een score van 10-5 in het voordeel van zijn tegenstander. Jarne Hoogendoorn is 8e geworden!
 
Ruben Derksen deed mee in de categorie Cadetten/Junioren. Een gemixte wedstrijd in zijn eigen categorie en een categorie ouder. De beste 8 cadetten schermen nog eliminatiewedstrijden om te bepalen welke schermer de Nederlandse Titel kon veroveren bij de cadetten.
 
Derksen verloor 1 wedstrijd in de voorronde. Daarna werden alle wedstrijden gewonnen. Derksen plaatste zich als 5e op het tableau bij de cadetten. Er moest het opnemen tegen de nummer 4 op het tableau. Deze partij werd overtuigend gewonnen met een score van 15-4. De halve finale is bereikt. Zijn volgende eliminatiewedstrijd, voor een plek in de finale werd in het begin een stukje spannender. Derksen wist in het begin van de wedstrijd geen verschil te maken. Met een score van 6-6 werd er pauze gehouden. Na de pauze wist Derksen dan toch duidelijk uit te lopen op zijn tegenstander. Derksen won de wedstrijd uiteindelijk overtuigend met een score van 15-8.
 
In het begin van de wedstrijd startte Derksen stroef met een aantal punten achterstand. In het midden van de wedstrijd kon Derksen een aantal goede punten achter elkaar scoren. Helaas kon dit niet volgehouden worden. De finale werd verloren met een score van 15-6.
Ruben Derksen wint ZILVER op het NJK!
 
Rik Theijssen verloor 2 wedstrijden in de voorronde. Theijssen plaatste zich als 12e op het tableau. Voor een plek bij de beste 16 schermers werd er gewonnen met een score van 15-10. Voor een plek bij de beste 8 schermers werd er tevens gewonnen. Nu met een score van 15-11. Voor een plek in de halve finale werd er verloren van de uiteindelijke Nederlandse Kampioen met een score van 15-7. Rik Theijssen behaald de top 8.
schermclub harderwijk