In Harderwijk worden voor de eerste keer de Nationale Kampioenschappen Estafette Cross gehouden

Op zaterdag 12 oktober worden in Nederland voor de eerste maal de Nationale Kampioenschappen Estafette Cross gehouden. Met deze nationale kampioenschappen, georganiseerd door atletiekvereniging Athlos in Harderwijk, wordt het cross seizoen 2019-2020 geopend.

Estafettecross is in België zeer populair. Het trekt daar altijd veel deelnemers en toeschouwers. Het crossseizoen wordt in België dan ook altijd geopend met een estafettecross.

Met de organisatie van een Nationaal Kampioenschap Estafette Cross wil Athlos het crossen ook in Nederland weer op de kaart te zetten.  De teams van 3 personen mogen van verschillende leeftijden zijn en gemengd. De rondes van 1000m en van 2500 m gaan door het bos. De wissels zullen bij de start/finish zijn in een wisselvak waar het estafettestokje wordt overgedragen aan de volgende loper uit het eigen team. Hierdoor zal het ook voor het publiek een mooi schouwspel zijn om de wissels te zien en de wedstrijd te volgen Voor het eerst wordt gewerkt met estafettestokjes met ingebouwde chips. Op die manier kunnen ook netto tussentijden worden genoteerd.

De wedstrijd staat open voor alle categorieën; van pupillen tot en met senioren en ook gemengde teams (mannen, vrouwen, jeugd, scholen) kunnen deelnemen aan dit kampioenschap.

Voor meer informatie en het chronoloog zie www.athlos.nl.
Inschrijven kan via www.inschrijven.nl. Informatie via penningmeester@athlos.nl

NK Estafette Cross Harderwijk