‘Ik zie dat mijn stijl zich echt ontwikkelt’

Een foto die zo’n honderd keer gedeeld werd op Facebook. Meer was er niet nodig voor een vliegende start van de carrière van Diane Jansen (32). “In februari 2015 had ik mijn eerste opdracht. Ik had kort daarvoor voor een paar tientjes wat bierlogo’s op een krijtbord gezet. 

Niels Callenbach, van Orangetalent, zag die borden, belde me en vroeg me of ik een twaalf meter lange wand in zijn kantoor vol wilde tekenen.

” Ze zei heel dapper ja “terwijl ik echt dacht, kan ik dat wel?” Toen de klus klaar was, zette Callenbach een foto op Facebook. Die werd zo’n honderd keer gedeeld. “Toen kwamen de klussen binnen.”

Grote wanden - In de afgelopen maanden heeft ze veel verschillende opdrachten gedaan. Grote wanden in kantoren of restaurants, kinderkamers, grote borden, logo’s, informatieboekjes, placemats. Teveel om op te noemen. “En voor geen van die opdrachten heb ik moeite hoeven doen”, klinkt het nog steeds verbaasd. Ze zit steeds zo’n twee maanden volgeboekt en werkt zes dagen per week. “In de vrije uurtjes doe ik vaak de kleinere klussen en maak ik alvast wat ontwerpen.”

Ze heeft sinds een paar dagen de knoop doorgehakt. “Geen kleine klussen meer, alleen de grote wanden. Ik wil iets meer vrije tijd. Het liefst plan ik het straks zo dat ik veertig uur kan werken in vier dagen tijd. Houd ik ook tijd over om te genieten, inspiratie op te doen.”  

De kinderkamer van prinses Alexia, een tattoo-ontwerp. Wat is nou een echte droomklus voor Jansen?

“Een buitenmuur zou ik graag nog eens doen. Zo’n mooie effen witte, of een bakstenen muur, dat maakt niet uit. Als het oppervlakte maar lekker groot is, veel meters maken. Dat lijkt me gaaf!” Maar over haar huidige klus is ze zeker zo enthousiast. “Een enorme uilenkop, heel gedetailleerd, op een grote wand. Heel anders dan mijn normale werk, maar ook daarom zo gaaf.” 

Carrière - Ze is al heel lang bezig met tekenen, echt al van jongs af aan, maar heeft nooit gedacht er haar werk van te maken. “Mijn moeder schilderde, maakte portretten, voor mij echte kunst. Ik vond wat ik deed maar een afgezwakte versie van wat zij deed en vond niet dat ik nou echt talent had. Niet genoeg in elk geval voor een opleiding in die richting.”

Maar deze carrière overkwam Jansen gewoon.

“En ik geniet er van. Ik zie dat ik beter wordt, dat mijn stijl zich echt ontwikkelt, dat ik steeds meer dingen bedenk en niet overneem.”
Haar bedrijf ByDiane (officieel sinds april 2015) heeft haar al onder meer in Utrecht, Breda, ergens bij Drenthe en Amsterdam gebracht. “Eigenlijk zijn het gratis reclameborden, overal in Nederland. Mooi concept toch?” Ze is benieuwd hoe het er voor haar de komende jaren uit gaat zien. “Voor nu geniet ik van mijn leven, van mijn werk en dat is heerlijk.”

Harderwijkse Zaken

Adresgegevens

Brouwersbosweg 1
3849 NG Hierden

Telefoon

T. 06-53190013

Openingstijden

Ma 08.00 - 17.00 uur
Di 08.00 - 17.00 uur
Wo 08.00 - 17.00 uur
Do 08.00 - 17.00 uur
Vr 08.00 - 17.00 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info