“Ik heb maar een kwartier nodig om ze te kleden”

Deze week begint het Harderwijkse Zaken weekjournaal weer. Trendies by me verzorgt ook dit jaar de kleding van Gerdien Beelen en Irene Hop. Eigenaresse Sylvia Gilsing- van Os heeft er weer zin in. 

“We krijgen veel reacties op de kleding. Vooral van mensen uit Hierden. Die komen daarom zelfs bij ons winkelen.” 

” Ze heeft ongeveer een kwartier nodig om de kleding uit te zoeken. “Daar draai ik mijn hand niet meer voor om, ik werk al sinds mijn elfde in de mode”, zegt ze lachend. “We houden altijd rekening met het weer, het seizoen natuurlijk en we stemmen de kleren af op het figuur en gezicht van Gerdien en Irene. We houden bij wat ze de laatste paar keren aangehad hebben, zodat we niet nog een keer hetzelfde hebben.

” Wat we dit jaar veel voorbij zullen zien komen? “

De drie basistinten natuurlijk, zwart, marine en jeans. Daarnaast veel rood, oranje, oker en goud. Ook veel printjes, voornamelijk tijger-, en sterretjesprint.” Of ze rekening houdt met de persoonlijke smaak van Gerdien en Irene? “Absoluut. Onze slogan luidt: ‘laat zien wie je bent’. Daarbij mag je best een keer uit je comfortzone stappen, maar je moet je er wel lekker in voelen.”

Beautycenter @ PNC Cosmetics en Filmakers
De make-up van Gerdien en Irene wordt ook dit jaar weer gedaan door Beautycenter @ PNC Cosmetics uit Harderwijk. Eigenaresse Anja Paarhuis geeft, samen met haar team, opleidingen op het gebied van onder meer nagelstyling. Ook heeft ze, aan de Prins Mauritslaan, nog een mooie beautysalon. Het weekjournaal wordt opgenomen- en gemonteerd- in de studio van Filmakers uit Harderwijk. Beautycenter @ PNC Cosmetics en Filmakers worden de volgende weekjournaals wat meer uitgelicht.