IJzersterk v.v. Hierden veel te sterk voor IJVV (0-4)

Afgelopen zaterdag ging v.v. Hierden op bezoek bij IJVV. Voor de ploeg van trainer Bert van Hunenstijn telde eigenlijk enkel en alleen de overwinning om in de race te blijven voor het kampioenschap.

v.v. Hierden trof in IJVV een tegenstander waarvan het al twee keer op rij had verloren en dus was het zaak scherp voor de dag te komen

Ook voor de IJsselmuider ploeg was winnen ook een pré om eventuele nacompetitie voor degradatie te ontlopen. Kortom; een hoop belangen op Sportpak den Uithoek.

Om iets na drieën floot scheidsrechter Reintjes voor het begin van de wedstrijd en al direct was het duidelijk dat de Hierdenaren een missie hadden. Het begon een stuk sterker aan de wedstrijd dan IJVV en het duurde dan ook niet lang voordat de eerste kans zich aandiende. In de zevende minuut nam Lars van Wetering plaats achter een vrije bal en schoot de bal schitterend en buiten het bereik van de doelman op de kruising.

De rebound, welke voor de voeten van Paul van Prehn belandde, ging ruim over. Drie minuten later was het wel raak voor v.v. Hierden. Een uitstekende hoekschop van Ewout Mulder kwam bij de tweede paal terecht waar van Wetering de bal terug het vijfmetergebied in kon koppen. Daar was Paul van Prehn het meest alert en tussen een aantal IJVV-verdedigers kon hij de bal vakkundig tegen de touwen knikken. 0-1. Weer twee minuten later verdubbelde v.v. Hierden de voorsprong. Een goedlopende aanval over verschillende schijven eindige uiteindelijk bij Sander Nieuwhof die de bal op zijn pantoffel nam en doelman Roy van Dyk kansloos liet. 0-2.

De uitploeg speelde IJVV van het kastje naar de muur en ging opzoek naar meer treffers. Nog binnen het eerste kwart viel dan ook de derde treffer. Dit keer was het Milan van Beekhuizen, die na een verkeerde uittrap van de doelman, Lars van Wetering in stelling bracht. Die kan je wel op een boodschap sturen en hij faalde dan ook niet en bracht v.v. Hierden in een zetel: 0-3. v.v. Hierden bleef hongerig en ook de 0-4 liet niet lang op zich wachten. In de 24e minuut kwam de bal terecht bij topschutter van Prehn die een schot afvuurde welke nog net gekeerd kon worden door van Dyk. De rebound was echter een prooi voor Mark Bottenheft die zo ook zijn goaltje mee kon pikken en v.v. Hierden in een uitermate luxepositie bracht. Na de treffer van Bottenheft was er tijd voor een kleine drinkpauze en maande van Hunenstijn zijn mankrachten tot doorgaan waar het mee bezig was: oogstrelend voetbal op de mat leggen.

Toch ging het tempo na de korte pauze wat omlaag en kwam IJVV wat meer op de helft van v.v. Hierden terecht. Echt grote kansen leverde dit niet op tot in de 42e minuut Kelvin Groothand het doel van Wouter Polhoud onder vuur nam. Laatstgenoemde stond zijn mannetje en maakte het schot onschadelijk. Ook v.v. Hierden kreeg voor rust geen noemenswaardige kansen meer en zo gingen beide ploegen richting de kleedkamer met een ruststand van nul tegen vier.

Het tweede bedrijf begon zoals de eerste. De Hierdenaren zochten de aanval en al na een halve minuut had Paul van Prehn zijn tweede kunnen, misschien wel moeten maken. Oog in oog met van Dyk schoot hij de bal op de doelman en zo was de kans verkeken. Toch bleef Hierden de bovenliggende partij en kreeg het via invaller Rik Vermeij en Lars van Wetering kansen om de score flink op te schroeven. v.v. Hierden voerde nog wat wissels door en invaller Dani Cloteda was kort na zijn invalbeurt dichtbij een fraaie treffer. Een goede voorzet via de rechterkant werd op goal geschoten via de hak van de aanvaller, maar zijn inzet rolde net voorlangs. IJVV kon niet meer dan tegenhouden, maar het kon niet voorkomen dat v.v. Hierden kans na kans bleef creëren. Het is dat doelman Roy van Dyk een puike pot stond te keepen waardoor de stand dragelijk bleef voor de gastheren.

Tien minuten voor tijd werd het via Paul van Prehn dan toch nog 0-5, ware het niet dat het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. In de slotfase nam de aanvalsdrang een klein beetje af en kreeg alleen Ibrahim Stitou, wie verdienstelijk inviel, nog een grote kans om zijn invalbeurt te belonen met een treffer. Echter was het opnieuw van Dyk die een sta-in-de-weg bleek te zijn en zo bleef het bij 0-4 op Sportpark den Uithoek. Direct na het laatste fluitsignaal was het duidelijk dat concurrent v.v. Unicum had verloren bij DOS Kampen waardoor v.v. Hierden de koppositie, ook op basis van verliespunten, weer in bezit heeft. Met nog twee speelrondes te spelen hebben de Hierdenaren nu een voorsprong van vijf punten op de Schouwbewoners.

Aanstaande zaterdag staat er voor v.v. Hierden geen wedstijd op het programma en kan het gaan afwachten wat er op de andere velden gaat gebeuren. De absolute apotheose staat gepland voor 25 mei. Dan ontvangt v.v. Hierden het in vorm verkerende v.v. Nunspeet. Dit keer gaat het niet alleen om derbywinst maar ook om titels. Bij winst van v.v. Hierden is het kampioenschap een zekerheid, daarentegen is v.v. Nunspeet nog vol op in de race voor een periodetitel. Genoeg redenen om 25 mei 2024 alvast rood te omcirkelen in de agenda.

10' 0-1 Paul van Prehn 12' 0-2 Sander Nieuwhof 20' 0-3 Lars van Wetering 24' 0-4 Mark Bottenheft.