‘Huwelijksbootje’ van Van Dijk op het vasteland

Gerard van Dijk (41) trouwde alweer bijna veertien jaar geleden, op 26-08-2005, de dag voor Visserijdag met Mariska. Met de huwelijksfotograaf liepen ze langs de botters, die al aangemeerd lagen voor de dag erna. Op de bonnefooi vroegen ze aan de ‘kapitein’ van de HK59 of ze er foto’s mochten maken. En dat mocht. 

Gerard en Mariska van Dijk op de HK59


Een paar weken geleden zag Van Dijk ‘hun’ boot bij de winkel van Dries van den Berg liggen. Een leuke verrassing. “Ik volg ze op Facebook en had onder de foto van de botter, onze trouwfoto gezet. Daar werd leuk op gereageerd. Toen ik Peter later tijdens een netwerkavond sprak, wist hij ook meteen waar ik het over had.”

Eind april maakten Gerard en Mariska opnieuw foto’s in en om de botter, maar nu in een hele andere setting, op het vasteland en samen met hun vier kinderen van 12, 10, 7 en 3. “Erg mooi om er, bijna veertien jaar later, met ons hele gezin, foto’s te laten maken. We hopen dat de boot nog een tijdje bij Dries blijft liggen, zodat we er tijdens huwelijksjubilea opnieuw naar toe kunnen.”

Van Dijk is een geboren Harderwijker en heeft alleen om die reden al wel “iets met schepen en visserij”. Generaties terug waren er veel vissers in zijn familie. “Ook al doe ik zelf heel iets anders, ik heb er zeker affiniteit mee.”

Sinds zes jaar heeft Van Dijk een eigen bedrijf, Gerard van Dijk Vloeren, een eenmanszaak, al moet hij de laatste tijd steeds vaker personeel inhuren. “De zaken gaan gelukkig erg goed.” Hij werkt door het hele land, vooral voor horecabedrijven. “Vloeistofdichte vloeren is mijn specialisme, dat is voor restaurantkeukens bijvoorbeeld heel belangrijk.” Bekijk hier de video

Daarnaast doet hij ook woningen en projectstoffering. Een winkel heeft hij niet, omdat hij als zelfstandige geen tijd of mensen heeft om de winkel te bemannen. “Ik heb een showroom, waar ik klanten kan laten zien wat er mogelijk is. En dat blijkt voldoende, want door alleen mond-tot-mond-reclame zitten mijn weken vol.” Of hij veel groter wil groeien? “Ik heb wel ambities om groter te groeien, maar ik wil geen mega-onderneming. Misschien een paar man personeel, zodat ik meer klussen aan kan nemen.”

Gerard en Mariska van Dijk met hun kinderen 2019