Huis der Provincie Gelderland ontvangt burgers uit Ermelo, Harderwijk, Putten en Nunspeet

Provinciebestuurders Christianne van der Wal en Jan Markink wachtten woensdag 25 september de delegatie burgers uit Ermelo, Harderwijk, Nunspeet en Putten op in het Atrium van het Huis der Provincie. 

Daarna vond een informele ontvangst plaats in de VVD fractiekamer, waar ook fractievoorzitter Frederik Peters en meerdere Statenleden bij aanschoven.

Zowel Jan Markink als Christianne van der Wal informeerden de burgers uitgebreid over hun portefeuille en allerlei kwesties die het provinciaal bestuur aangaan. Er was volop gelegenheid tot het stellen van vragen. Anderhalf uur namen de beide provinciebestuurders de tijd om de bezoekers uit de Noordwest-Veluwe een goed beeld te geven van de missie en taken van het provinciebestuur. De gastvrijheid maakte grote indruk bij de burgers. 

Daarna kreeg de delegatie uit de Noordwest-Veluwe een rondleiding door het gerenoveerde Huis der Provincie. Ook de werkkamer van de Commissaris van de Koning was toegankelijk. Hij was op reis. Bij de open haard stonden de witte pauwenveren die de  Commissaris van de Koning in Gelderland traditioneel van de gemeente Ermelo ontvangt. Bij de rondleiding viel op dat de geschiedenis, cultuur en bestuur in het Huis der Provincie op indrukwekkende wijze zijn vorm gegeven. 

Dat komt ook tot uitdrukking in de Statenzaal van Gelderland. Een deel van de delegatie ging even zitten op de plaatsen van de 8 leden tellende VVD fractie in de Provinciale Staten. Dat was van korte duur, want even later ging de Provinciale Staten zelf in vergadering. Vanaf de tribune volgde de delegatie een deel van het debat. Daarna nam de groep afscheid en keerde tevreden weer richting huis in Putten, Ermelo, Harderwijk en Nunspeet. Allen stelden het reisinitiatief van het VVD Netwerk Noordwest-Veluwe zeer op prijs. 

Delegatie VVD op bezoek Provinciehuis Gelderland
(Delegatie inwoners uit Nunspeet, Harderwijk, Ermelo en Putten te midden van provinciebestuurders Christianne van der Wal (uiterst links) en Jan Markink (4e van rechts).