Hugo Bakker bespeelt Bätz-orgel van de Grote Kerk in Harderwijk

De jonge organist Hugo Bakker (30 jaar) bespeelt op donderdag 13 augustus het Orgel van de Grote kerk in Harderwijk met een afwisselend programma van oude en nieuwe muziek.

Bach is goed vertegenwoordigd en de opening mag er zijn met de vrolijke virtuoze Preludium en Fuga in G. Hij speelt nog een tweetal werken van de oude meester: de fraaie variaties over het lied “O Gott du frommer Gott” en een preludium en fuga in a (oorspronkelijk voor klavecimbel). De stukken van Bach worden onderbroken door een viertal miniatuurtjes van de hedendaagse Hongaarse componist Györgu Kurtág, die onder de titel Játékok (‘spelen’) heel veel van dat soort korte stukjes maakte. Met een bewerking van Hugo Bakker van het adagio uit Mozarts klavierconcert nr. 23 komen we in de sfeer van heerlijke luistermuziek. Een tweetal orgelkoralen van Johannes Brahms representeren de Romantiek. Als slotstuk speelt Hugo Bakker een Voluntary (Fantasie) van de Nederlandse componist Piet Kee.
 
Hugo Bakker (1985) studeerde geschiedenis, orgel, kerkmuziek en klavecimbel aan de Universiteit Leiden, het Rotterdams Conservatorium en het Lemmensinstituut te Leuven. Zijn docenten orgel waren Bernard Winsemius, Reitze Smits en Luc Ponet, klavecimbel en continuo studeerde hij bij Kris Verhelst. Hij volgde diverse masterclasses en won prijzen op concoursen in o.a. Pistoia (Italië). Daarnaast werd hem de prestigieuze Sweelinck-Müllerprijs 2014 toegekend. Hugo is als organist verbonden aan de St. Maartenskerk te Zaltbommel en is daarmee de vaste bespeler van het monumentale Wolfferts-/ Heyneman-orgel uit 1783. Hiernaast geeft hij concerten, geeft hij les en schrijft hij (muziekwetenschappelijke) artikelen. Natuurlijk geeft hij concerten in binnen-en buitenland.
hugo bakker, orgelconcert grote kerk hardewijk 
Het concert in de Grote Kerk begint om 20.15 uur. Om 19.45 uur gaan de deuren van de kerk open.
De toegangsprijs bedraagt € 7,50 (65+: € 6,-).
Voor € 1,- is een programmaboekje met toelichting verkrijgbaar.

Parkeren is mogelijk op het Kerkplein.