HSC Hierden viert een kwarteeuw feestje

Al bijna vijfentwintig jaar wordt er in sportzaal de Rumels gevolleybald door dames en heren van HSC Hierden.  Al wel langer zelfs, maar toen was er nog geen aparte volleybalvereniging. 

“De jaren voor 25 jaar geleden heetten we Sportclub HSC, daar viel ook de gymnastiekafdeling onder."

"Nadat we in de Rumels gingen sporten, groeide de volleybalafdeling zo hard en waren de twee sporten eigenlijk te verschillend om nog samen een vereniging te blijven. In goed overleg, zijn we toen ieder een eigen weg in geslagen”, zegt Jenny Kevelam.

Sinds drie jaar is ze niet meer zo actief bij de club, maar in de decennia daarvoor heeft ze zo ongeveer elke bestuursfunctie wel gehad. Logisch dus, dat zij een van de kartrekkers is achter de reünie, op 6 oktober. Voor iedereen die er ooit gesport heeft, of op een andere manier met de club was verbonden.

HSC Hierden heeft heel wat gedenkwaardige momenten gehad in de afgelopen kwarteeuw.

“We bleven maar groeien en mede door de prestaties van het toenmalige Dames 1, in 2010, werden we kampioen in de eerste divisie en mochten we spelen met de top van Nederland, in de B League.  Dat werkte door in de hele vereniging. We hadden in die tijd zelfs een jongensteam en verschillende jeugdteams. Onze vereniging telde driehonderd actieve, enthousiaste en saamhorige leden.”
 
Het is zeker niet zo dat de vereniging alleen om het eerste damesteam draaide. “In die tijd hadden we acht damesteams, vier herenteams en een aantal jeugdteams. Voor onze sport is de Rumels zelfs met een veld uitgebreid.” De zaterdagmiddag staat nog bij veel leden vers in het geheugen. “Want ook ESV Elspeet speelde bij ons hun thuiswedstrijden. De zaterdag was altijd een gezellige drukte, mensen bleven hangen.” Ook het jaarlijkse oliebollentoernooi en de eindfeesten met thema-avonden waren hoogtepunten.

Helaas kon de club het financieel niet meer rond krijgen om op zo’n hoog niveau te spelen toen de sponsor van het eerste zich terugtrok.

“En er werd besloten onze plek weg te geven aan een andere club.” De ledenaanwas stokte, liep langzaam terug en het aantal teams slonk. “Vooral de mannen lieten het toen afweten”, aldus Kevelam. En helaas is de vereniging nu nog steeds eerder aan het slinken dan aan het groeien. “Waar het aan ligt? Geen idee, maar ik vind het wel erg jammer.” Kevelam hoopt dat de reünie goed bezocht wordt, dat het nog een keer de zaterdagavond van zo’n tien jaar terug wordt. “Alle oudvolleyballeden zijn bij deze van harte uitgenodigd.”

Aanmelden voor de barbecue en het feest (van 17.00 tot 01.00 uur) kan via een mail naar

jenny@kevelam.eu of via een appje naar 06-15623092. De avond kost tien euro, dat is inclusief het eten en twee drankjes en dat kan worden overgemaakt naar NL57RABO0387569901.

Sportcafé de Rumels

Adresgegevens

Kleine Mheenweg 8
3849 BM Hierden

Telefoon

T. 06 41048434

Meer info