Houdt Rebound ’73 Dames 1 de koppositie vast?

De basketbalsters hebben het kampioenschap binnen handbereik. Na 6 weken zonder wedstrijden stond afgelopen zaterdag (19 maart) in Harderwijk de belangrijke wedstrijd tegen V.B.V. uit Veenendaal, de nummer 2, op het programma

De spanning was te voelen bij de speelsters van Rebound’73.

In het 1e kwart (14-6) waren de dames nog zoekende. De verdediging bij Rebound’73 stond strak, aanvallend werd gezocht naar de kansen. Toen het 2e kwart spectaculair werd afgesloten met een 3 punter vanaf de middellijn in de buzzer (Jeannette van den Broek), leek alle spanning van de dames af te vallen, 31-16.

Na de rust waren de dames van Rebound’73 klaar om de overwinning binnen te halen. Dit resulteerde gelijk in mooie scores over verschillende linies. Het 4e kwart werd ingegaan met een stand van 46-28. V.B.V. had moeite met de strakke verdediging van de Harderwijkers en de scores bleven uit.

Volgens coach Jan Boomsma werd de opdracht om gevarieerd aanvallend te spelen goed uitgevoerd. Hierdoor werd er gespeeld als een team en werden mooie kansen benut. Ook de jeugdspeelster Ilse Overeem en Viviën Karssen uit de U16-1/U14-1 draaiden leuk mee.

De wedstrijd werd gewonnen met 55-35 door een mooie driepunter van Lydia Kozijn.

Wordt Rebound’73 Dames 1 voor de tweede keer in de geschiedenis van de vereniging kampioen?

Kom het meemaken op zaterdag 23 april om 17.00 uur in sporthal Stadsweiden/Bar Sportief! Lijkt het je leuk om een keer mee te trainen met de dames van Rebound’73, stuur dan een mail naar voorzitter(@)rebound73.nl of kom op maandagavond naar de Sypel. Vanaf 19.30 uur begint de training.